Tarih: 15.01.2015 22:56

ÇİTLEKÇİ”ye yıkım kararı

Facebook Twitter Linked-in

NEDEN YIKILMIYOR?

2013 tarihinde İl Encümeninin verdiği kararla inşasına izin verilen “Çitlekçi” isimli Satış Noktasının, mahkeme kararına rağmen yıkılmaması, birileri tarafından korunduğu şüphesini akılara getiriyor. İl Encümeni tarafından, “Hareket kabiliyeti olan seyyar bir aracın yıkılmasına hukuken bir karar alınamayacağı, söz konusu aracın zeminle hiçbir bağlantısının bulunmadığı” şeklinde alınan karar bu yapının yıkılamayacağı anlamı taşırken, bu seyyar aracın buraya getirilip, elektrik ve su bağlantısı yapılması ayrı bir soruyu akıllara getiriyor. Karayolları ve BOTAŞ’ın istimlak ettiği bir arazinin üzerine yerleştirilen ve İl Özel İdare sınırları içerisinde olması da ayrı bir soru işareti… Hangi idarecinin bu yapının halen orada ticarethane olarak kullanılmasına göz yumduğu merak ediliyor.

ALTINDAN DOĞALGAZ BORU HATTI GEÇİYOR

Yapı hakkında BOTAŞ’tan görüş istenirken, BOTAŞ, görüşünde “Boru üzerine yapılan dolgunun kaldırılması, söz konusu aracın bulunduğu yerden doğalgaz boru hattı geçtiği ve doğalgaz boru hattının üzerine dökülen toprağın standartların dışında olduğu, karayollarının geçtiği bu yoldan geçmekte olan binlerce aracın bulunduğu, bu nedenle de tehlikeli bir aracın boru hattına tehlike oluşturacağından yıkım kararının uygulanması gerekir. Yapının ve dolgunun kaldırılmamasının büyük bir felakete sebebiyet vereceği, önüne geçilemez bir olayın vuku bulmaması için, yüksek derecede yapılan dolgunun derhal kaldırılması yönünde işlem yapılması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

FİRMANIN İTİRAZI REDDEDİLDİ

BOTAŞ’ın ve mahkemenin aldığı karara “Çitlekçi” Tunçlar A.Ş.’nin itirazı neticesinde İdari Mahkemenin 04.06.2014 tarihinde vermiş olduğu, 2014/232 sayılı kararda, davalının haksız olduğu, itirazın dikkate alınmamak kaydıyla davanın reddine, bir önceki alınan kararın uygulanmasına karar verildi. Ancak bu karara rağmen 6 aydır mevcut yapının hâlâ yerinde duruyor olması ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğine kararın tebliğ edilmesine rağmen, yıkım kararının uygulanmaması birçok soru işaretini beraberinde getiriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —