TÜRK ULUSUNUN BAĞLILIĞINI DİLE GETİRİR
Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren, önemli olayların kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler olduğunu belirten Karabacak, “Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı`nda, Kurtuluş Savaşı`nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir” dedi.
BÜYÜK BİR FİKİR ÖNCÜSÜDÜR
“Ne mutlu bizlere ki İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 94. Yıldönümünü kutluyor ve bağımsızlığımızın simgesi olan ‘İstiklal Marşımızın’ şairi, Cumhuriyet dönemi fikir ve sanat öncülerinden Mehmet Akif Ersoy gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yâd etmek ve onun yüksek ideallerini, davasını aşkını paylaşıyoruz” diyen Karabacak, “İstiklal Marşı’ndaki yüce duyguların ve eşsiz anlatımın dayandığı temelleri, Akif’in de içinde olduğu, Milli Mücadele’nin olağanüstü koşullarında ve hiç kuşkusuz büyük şairin taşıdığı yüksek ruhta, vatanperverlikte, ulus ve insanlık onuruna düşkünlüğünde, ayrıca sanat gücünde aramalıdır” şeklinde konuştu.
MİNNET BORCUMUZU ÖDEMELİYİZ
Mehmet Akif’in edebiyatçı, şair, eğitimci, gazeteci, veteriner-hekim olma özellikleriyle çok yönlü kişiliğine bir de milletvekilliğini eklemiş, böylece toplumsal verimliliğini ve topluma katkılarını üst düzeye çıkarmış, etkileri kendi çağını aşarak günümüze ulaşmış bir Türk aydını olduğunu ifade eden Karabacak, “Merhum Akif’i hakkıyla anmak ona minnet borcunu ödemeyi gerektirir. Bu borcu ise onu okuyarak, anlayarak onu hissederek ancak ödeyebiliriz. İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif’in, en büyük özelliği, ortaya koyduğu fikirleriyle, yaşadıklarının birebir örtüşmesi, özü neyse sözünün de o olmasıdır. İşte bu özelliğinden dolayıdır ki Akif, kendi milletine bir yabancı gibi bakmamıştır. Milletinin sorunlarını, kendi sorunları olarak kabul etmiştir” dedi.
“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN!”
“Onun kaleme aldığı İstiklal Marşı da, milletiyle olan bu kutsal bağın en güzel dizeleridir. Bu nedenle İstiklâl Marşı, bizim umut pınarımızdır, milletimizin şanlı destanıdır. Bugün, Türk İnsanının, İstiklal Marşı’na daha sıkı sarılmasına, daha gür bir sesle okumasına ihtiyacı vardır. Milletimizin bir daha hiçbir zaman böyle zor günler yaşamamasını diliyor; kendisini, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyoruz” diyen Karabacak, sözlerini M. Akif Ersoy’un meşhur sözüyle tamamladı: “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!”