Öztürk, sanayiden tarıma, eğitimden yerel basının sorunlarına kadar geniş bir yelpazede Kırıkkale'nin taleplerini dile getirdi. MHP Grubu adına konuşan Halil Öztürk, sözlerine kaza kırıma uğrayan F-16 uçağında şehit olan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'a rahmet dileyerek başladı. Kırıkkale'nin savunma sanayii ve ulaşım alanındaki atılımlarını takdirle karşıladıklarını belirten Öztürk, şehrin potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Kırıkkale Oto Sanayi'nin mevcut durumunun esnafı ve vatandaşları mağdur ettiğini ifade eden Öztürk, bozuk yollar ve düzensiz yapı yerine şehir merkezinin dışında Kırıkkale'ye yakışır yeni bir sanayi sitesi kurulmasını talep etti. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan sevindirici haberler beklediklerini dile getirdi.
Öztürk, ROKETSAN fabrikasına ek parça ve malzeme temin edecek tesislerin yer alacağı Roket İhtisas OSB ile Havacılık İhtisas OSB projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra, Balışeyh ilçesinde 176 hektarlık alanda kurulacak yeni OSB için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a teşekkürlerini sunarken; Delice-Çerikli havzasındaki zengin tuz kaynaklarına entegre bir Kimya OSB kurulması ve Bahşılı, Yahşihan ile Hacılar hattındaki mevcut potansiyelin bir Tekstil OSB ile taçlandırılması gerektiğini ifade etti.
Sulakyurt Barajı'nın tarımsal potansiyeline dikkat çeken Öztürk, Sulakyurt'ta Tarıma Dayalı İhtisas OSB, Keskin, Çelebi ve Karakeçili hattında ise Besi ve Gıda OSB kurulmasının Kırıkkale'yi bölgenin gıda üssü yapacağını söyledi. Bu gelişimi desteklemek amacıyla Bahşılı ve Balışeyh'te Tekstil Lisesi, her ilçede ise Tarım Lisesi açılması çağrısında bulundu.
Konuşmasının son bölümünde yerel basının yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Milletvekili Öztürk, artan maliyetler ve vergi yükü altında ezilen yerel medya kuruluşları için; KDV indirimi, SGK işveren payı desteği ve BİK komisyonlarının azaltılması gibi düzenlemelerin yapılmasının şart olduğunu ifade etti.