HABİLHAN PEHLİVANLI


Yüzüklerin Efendisi(!) Obama (1)

Yüzüklerin Efendisi(!) Obama (1)


Bir ara gayrı Müslim ünlüler için ?Müslüman oldu??, ?Aslında Müslümanmış?? tarzı sloganlar çok meşhurdu. Malcolm X efsanesiyle büyüyen zenci Amerikalıların akın akın İslamiyet?e koştukları haberleri tüm İslam Dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinçle karşılanıyordu.
Tam da bu sıralarda Müslüman olan dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali Clay İslam Dünyası için büyük bir moral oldu.
90?lara gelindiğinde bu kez yine Amerikalı ünlü boksör Mike Tyson ve ünlü İngiliz Şarkıcı Cat Stevens (Yusuf İslam) Müslümanlığı seçerek tüm dünyaya ?Allah katında Hak Din İslam?dır? mesajını verdiler. Tabi bu kadar ünlü isimlerin bu mesajı vermesi İslam Dünyası için ne kadar olumlu bir gelişmeyse gayrı Müslimler için de bir o kadar yıkıntı oldu.
***
ABD?nin hâlihazırdaki (ilk zenci) başkanı Barack Obama seçilir seçilmez çeşitli spekülasyonlar ortaya atılmaya başladı. Ancak dünyaca ünlü sanal ansiklopedi Wikipedia?ya göre Obama Protestan Hıristiyan.
?Barack Obama 4 Kasım 1961 tarihinde ABD`nin Hawaii eyaletinin Honolulu kentinde dünyaya geldi. Babası aynı isimli Kenyalı bir Müslüman olup annesi Ann Durham`la evlendiği sırada yabancı öğrenci olarak Hawaii`de bulunmaktaydı. Obama 2 yaşındayken anne ve babası boşandılar. Babası Harvard Üniversitesi`nden doktora aldı ve Kenya`ya geri döndü. Annesi ise gene yabancı bir öğrenci olan Endonezyalı Müslüman Lolo Soetoro`yla evlendi. Annesi ve üvey babasıyla birlikte Endonezya`ya taşınan Obama 6-10 yaşları arasında Cakarta`da ilkokula devam etti. Sonra Honolulu`ya geri dönerek 1979 yılında liseyi bitirene kadar anneannesi ve dedesi tarafından büyütüldü. Liseden sonra Los Angeles`teki Occidental College`de üniversitenin ilk iki sınıfını okudu ve New York`taki Columbia Üniversitesi`ne geçerek 1983 yılında Siyasal Bilimler bölümünden mezun oldu. 1988 yılında Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi`ne girdi ve burada ?Harvard Law Review? dergisinin editörlüğüne seçilen ilk siyahi oldu. 1991 yılında avukatlık diplomasını aldı.

Amerikan medyasının bazı ögeleri Obama`nın üvey babasının onu zorla İslam dinine zorladığını ve onu Endonezya`daki radikal İslamcı bir okula gönderdigini iddia etmişti. Sonradan ise okulun farklı dinlerden öğrencilerinin bulundugu bir devlet okulu olduğu ortaya çıktı. Obama bugün United Church of Christ mezhebine bağlı bir Protestan Hristiyan`dır.(Wikipedia)? 
(Devamı Yarın)
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli