YUNUS PEHLİVANLI


yüksek ihtisas hastanesinin tavanı

yüksek ihtisas hastanesinin tavanı


Ne olmuş Yüksek İhtisas Hastanesinin tavanına ? diyorsanız hemen anlatayım.
Bu gün bizzat yaşadığım olaydan sonra hastaneyle ilgili düşüncelerimi bu vesileyle sizinle de paylaşmak istedim.
Yüksek İhtisasta bir süredir fizik tedavi görüyorum.Bu günde hastanenin fizik tedavi bölümünde tam tedaviye girmeye hazırlanıyordum ki birden tavandan adeta su fışkırmaya başladı.
Ne yalan söyleyeyim ben bayağı tedirgin oldum.Çünkü asma tavandan ve flüoresan lambanın kenarlarından fışkıran suyun elektrik devresine zarar vererek sigortaları attıracağını yada tedavi gördüğümüz cihazların üzerine akarak başka arızalara sebep olacağını düşünrek tedaviye girip girmemekte kararsız kaldım.
Hemşire hanımlar bu arızaya sanki alışkınlarmış gibi çokta panik yapmadan yere birkaç tane havlu atarak tavandan akan suyun sağa sola sıçramasını önlemeye çalıştılar. Ve bir yandan da telefon ederek tamirciyi çağırdılar.
Ben o ara sedyeye yatmış ve fizik tedavi cihazları vücuduma bağlanmıştı.Hemen yanı başımda yere akıp duran suyu, hastanenin tamircisi kesti ve tamiratına başladı.Tamirat tepemde yapıldığı için nereyi tamir ettiler göremedim.Allah’tan su patlağı çabuk tamir edildi de fizik tedavi ünitesi olası bir sel baskınından kurtarıldı.
Evet.
Ne kadar doğrudur bilmem ama İhtisas Hastanesi ilk teslim alındığında 140’a yakın eksik ve hatanın tespit edildiğini duymuştum.140 hatanın doğru olup olmadığını bilmiyorum.Ancak daha teslim alınmasının üzerinden 5-6 ay bile geçmemiş bir hastanede, tavandan fışkıran su patlağı arızasını canlı olarak izlemek zorunda kaldım.
Bu hastanede kul yapısı,elbette bazı arızalar olabilir diyebilirsiniz.Eyvallah.Buna bir itirazım yok.Ancak doğruysa şayet 140 hata kabul edilemez bir yanlışlıktır. Bu hastaneye gelip giderken hemen herkesin hemfikir olduğu bir konu var ki oda, bu hastanenin planında yada projesinde kesinlikle bir sorun olduğudur.
Hastaneye girdiğiniz yeri tekrar bulmanız çok zor.Hele de hastaneye gelen kişi yaşlı,okuma yazması yoksa yada yürüme zorluğu varsa, hastanede gideceği yeri bulması ve gitmesi son derece zor.
Hatta hastalar kendi arasında; “Bu hastanede gideceğiniz yeri bulmak için navigasyon cihazı taşımalısınız“ diye espri bile üretmişler. Kabaca görünen hatalar ve eksikleri şöyle sıralamak mümkün
1- Hastanenin çok katlı olmasından dolayı olası bir deprem yada yangın anında çabuk boşaltılamayacağı için bir tehlike oluşturduğu düşüncesi
2- Şehir merkezindeki sağlık birimlerinin özellikle İhtisas hastanesine toplanmasından dolayı otoparkının yetersiz ve düzensiz hale gelmesi
3- Hastane önündeki düğün salonlarının mantar gibi çoğalması
4- Hastane çevresindeki yeşil alanlara gerekli bakımın yapılmaması
5- Hastanenin temizliğindeki yetersizliğin ve personelin üzerindeki otoritenin zayıflamasının idari denetim eksikliği yada yetersizlikten kaynaklanıyor düşüncesi
6- En önemlisi de böyle devasa bir hastanenin bünyesine, profesör yada doçent düzeyinde uzmanların kazandırılamadığı gibi, bazı uzmanlarında başka hastanelere transfer olmuş olmaları.Yine bu minvalde böyle bir hastaneye daha teknolojik cihaz ve ekipmanların alınmamış olması, Yüksek İhtisasın en bariz eksiklikleri olsa gerek.Siz okurlarında bu konudaki düşünce ve yorumlarınızı beklediğimi anti parantez belirtmek isterim.

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli