MURAT KARADAĞ


"Yuh" veya "Oha"

"Yuh" veya "Oha"


Biraz kaba oldu ama aşağıdaki satırları okuduğunuzda sanırım sizde hak vereceksinizdir. İddia ediyorum, siz de şaşkınlığınızı gizleyemeyip “Yuh veya Oha” diyeceksiniz.

Abartılı hareket, iş veya olaylar karşısında günümüz entelektüelleri arasında daha çok kullanılan bu şaşkınlık ifadesi sanırım aşağıdaki rakamlar için çok daha masum bir benzetme olacak.

Şimdi gelelim işin özüne… Son birkaç gündür (Daha önce de örnekleri var ama) Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan hizmetler haber şeklinde rakamlarla kamuoyuna duyurulmaya çalışılıyor.(“Seçim yaklaştı, acaba faydası olur mu” babından)!..

Bizzat Belediye Başkanı Korkmaz’ın açıklamaları olarak kamuoyu ile paylaşılıyor. “Kırıkkale Belediyesi bilmem kaç yıldan bu yana bilmem kaç kilometre asfalt attı, bilmem kaç milyon liralık bilmem kaç metrekare kaldırım taşı döşedi vs” gibi. (Bu tür açıklamalar sık, kamuoyu ile paylaşılıyor)

Hemen, hemen günübirlik yayınlanan haberlerdeki rakamlara bakılırsa adeta dudak uçuklatıyor. Yani rakamlar karşısında insanın içinden “Yuh veya Oha” diyesi geliyor. Rakamlar o kadar uçuk ki Kırıkkale’nin nüfusunu 10 katı büyük şehirlerde bile bu kadar rakam asfalt dökülmemiştir. Hele doğalgaz “belediyenin işi bile değil” döşenmemiştir.

Düşünün bir kere Edirne-Van arası 2 bin070 kilometreiken Kırıkkale Belediyesinin şehir genelinde 1 milyon 020 bin kilometre asfalt döktüğünün söylenmesi, 1 milyon 128 bin kilometrelik doğal gaz çalışması yaptığının ifade edilmesine ne denir? Bilmiyorum.

Diğer taraftan 2 bin kilometrelik yol kaldırımı, 3 milyon 250 bin metrekare kilit parke, ile birlikte “andezit taş” kaplama çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağının, merkezdeki çalışmaların yüzde 80 seviyesine ulaştığı şeklindeki Belediye Başkanı Korkmaz’ın açıklamaları karşısında ise ne denileceğinin takdirini Kırıkkale kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Ben şahsen Belediye Başkanı Korkmaz’ın özellikle ikinci dönemde Kırıkkale’yi çok ama çok hizmetle tanıştırdığına inananlardan birisiyim. Yol, asfalt, kaldırım, kilit parke, mezbaha, bulvar park vs.

Ancak bu hizmetlerin aşırı derecede abartılarak, hatta bazen hiç ilgisiz konuları gündeme getirilerek Kırıkkale kamuoyu ile paylaşılmasının ters tepki yaptığını buradan söylemek istiyorum. Yapılan hizmetlerin abartısız somut şekilde kamuoyu ile paylaşılmasından yana olduğumu belirtiyorum.

Aksi halde Kırıkkale kamuoyu yapılan bu abartılı haberlere pek de itibar etmiyor. Çünkü haberlerdeki hizmetleri bire bir görmeyen veya eksik gören Kırıkkaleliler dolayısıyla yanıltılmanın faturasını da Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a kesecek gibi görünüyor.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu