MEHMET ALTUNDAĞ


Yeniden Pusula

Değerli okurlarım; bilindiği gibi 31 Mart 2018 yılı itibarı ile Kırıkkale’de günlük yayınlanan tane adet gazete yayındaydı.


Ülkemizde  ağırlaşan ekonomik şartlar ve Kırıkkale’de ticari hayatın canlı olmaması, gazete sayısının fazla olması gibi nedenlerle gelir gider dengesi bozulan gazeteler  zarar ediyordu.

Dolayısıyla bizde bu kötü gidişata çareler arıyorduk.

 O sırada  bazı illerimizde gazeteler birleşerek sayılarını azaltmaya başlamış, gelir gider dengelerini düzetmeyi başarmışlardı.  Bizde de birleşmelerin olabileceği düşüncesi ile bu işin öncülüğünü yapanlardan birisi olarak yıllarca süren görüşmeler neticesinde 31 mart 2018  anlaşarak Kırıkkale ‘ gazete sayısını  kimimiz gazetelerini satarak kimimiz ortak olarak  kimimiz  de mesleği bırakarak 4 de indirmiştik. Birleşmeyi, altında 10 kişinin imzası olan  bir protokolle  karara bağladık.      

Yani 1nisan 2018 de Kırıkkale’de 4 gazete yayın hayatına devam  etmeye başladı.  Bende malum şahısla ortak olmuştum.  Daha ilk günlerde ortaklığın uzun ömürlü olmayacağını anladım.

Gazetecilik anlayışımız, olaylara bakış açımız, başta olmak üzere bir çok konuda  ortak hiçbir yanımız olmadığını anlamıştım ama iş içten geçmişti. (şu anki aklım olsaydı ne birleşmeyene bir katkı verir, nede gazetemi kapatırdım) bilindiği gibi ortaklık uzun sürmedi  19 ay sonra ortaklığı bitirdim.

Şimdi ise haftalık olarak yeniden gazete çıkarmaya başladım. Önümüzdeki süreçte günlüğe dönerek resmi ilana dayalı bir gazete düşünmüyorum. Arkadaşlar rahat olsun. Ama  kulağıma çok çirkin haberler geliyor. Gazetemin dağıtımını engellemek, basımına mani olmak gibi. Bu tür hamleler tekerrür ederse inanın  gereğini yapmakta hiç tereddüt etmem. Ne demek istediğimi anlayan anlar.

Birde benim sözümde durmadığımı dillendiriyorlarmış. Arkadaşlarıma altına imza attıkları metni okumayı tavsiye ederim.  Ne yazıyordu orada, 10 kişinin 0rtak olduğu çatı kurulacaktı. Özellikle gazetelerini satarak birleşmenin önünü açan Mustafa sağdıç, İsmail Ünal’da olacaktı. Birleşme sağlandıktan sonra bütün bunlar unutuldu. Kim sözünde durmamış, hatırlatmak istedim. Gerekirse altına 10 kişinin imza attığı protokolü yayınlarım.

Aslında köşe yazımı ilk sayıda yazacaktım. Zamanım olmadı. Bu güne nasipmiş diyelim ve esas mevzumuza gelelim.  Bu aşamadan sonra gazetecilik yapmak istiyoruz.  Yazılmayanı yazmak, falan siyasetçi bunu demiş, falan yetkili şunu demişin ötesinde bir gazetecilik düşünüyoruz.  Kırıkkale’de gazete okurları yıllardır; Gazeteler hep aynı birini okuduğumuz zaman diğerini okumaya gerek kalmıyor dediklerini hepimiz biliyoruz. İş bizde tam burada devreye girerek bu algıyı yıkmak için 

Yeniden mesleğe dönüyoruz. Bu gazetede kimseye iftira atılmayacak.  Yalan haber yapılmayacak.

Partisine, görüşüne, yöresine bakılmaksızın  işini düzgün yapan herkesin destekleyeceğiz, yanına yer alacağız. Bülten haberciliği asla düşünmüyoruz. Dedikoduya dayalı haberler bizde yer almayacak

İnce eleyen sık dokuyan bir habercilik anlayışımız olacak.

  Tabi ki yanlışları yazacağız, eleştiri hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Soygunun, soysuzun, yolsuzluğun, haksızlığın üzerine gideceğiz. En tabi ki kulaktan dolma duyumlarla değil, bilgi, belgelere dayalı olmak şartıyla kamuoyu ile paylaşacağız.

 Kırıkkale basınını bizce en büyük eksikliğinden biri de köşe yazarlarını az olması, bu eksikliği gidereceğiz.  Entellektüel  bildiğimiz insanların görüşlerini birikimlerini, kamuoyu ile paylaşmasını sağlayacağız.  Araştırmacı, yoruma dayalı haberciliğin öncülüğünü yapmaya çalışacağız.

Elbette Kırıkkale milliyetçiği yapacağız. Bizim için Kırıkkale’liyim diyen herkes Kırıkkale’lidir. 

 İlimizde işsizlik hat safhada. Bunu herkes biliyor. MKE ye işçi alımı ilgili siyasetçilerin açıklamaları gün gibi ortada. Neydi o açıklamalar; alımlarda 1 yıl ikamet şartı konulacaktı. Genel müdürle görüşülüp anlaştıklarını paylaştılar. Ama hiçte öyle olmadığı ortaya çıktı. Kim çağırdılar, kaç kişi aldılar, ya da almadılar hiçbir açıklama yapılmıyor. 

 MKE ye işçi alımında öncelik elbette Kırıkkale’li  işsizlerin olmalı diye düşünüyoruz. MKE nin külfetini paylaşıyorsak, nimetinden de faydalanma  Kırıkkale’lilerin hakkıdır.

Önümüzdeki sayılarda bu konuyu enine boyuna tartışıp gündemde tutacağız.   

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı