CÜNEYT TÜRKOĞLU


YENİ SEZON, YENİ HAYALLER

Sancılı bir kongre sürecini geride bırakan Kırıkkalespor’umuzda 3.kongre sonucunda kulüp başkanlığına Şeref Akbal seçildi.


Öncesinde  acısıyla tatlısıyla 3 yıl kulüp başkanlığı görevini yürüten, kulübü borç batağına sokmayan, Kırıkkalespor marka değerini düşürmemeye çalışan Veli Uca’ya ve yönetimde gerçekten yöneticilik vasfını yerine getiren bazı yöneticilere şahsım adına teşekkür ederim. 

 

****************

KONGRENİN GETİRDİKLERİ

Geride bıraktığımız kongre bize;

-Takım çok da başarısız bir konumda değilken tribünden istifa demekle bir yere varılamayacağını, 

-Başkanı ve yönetimi çok da kolay harcamamak gerektiğini,

-Sosyal medyadan “Ben başkanlığa adayım” demekle başkan olunamayacağını,

-Paranın, vizyonun ve projelerin siyasi gücün gerisinde kaldığını göstermiş oldu.

 

****************

YENİ İCRAATLER

Yeni yönetimin ilk 3 icraati taraftarın hoşuna gidecek şeyler oldu. 

Birincisi yıllardır istenen “Kırıkkalespor Store” projesiydi. Kırıkkalespor ile ilgili ürünler(forma, atkı vb) yakın zamanda satışa çıkaca. Umarım yıllardır taraftarın istediği bu projeye taraftarımız ve şehrimiz gereken ilgiyi gösterir ve ürünleri tüketecek boyuta getiririz. Bunu ne kadar inanarak yazıyorum o da ayrı bir konu.

İkincisi sosyal medyanın aktif kullanılması oldu. Diğer takımların sosyal medyayı aktif kullandığından dert yanıyorduk. Şu anda Twitter ve Facebook’tan aktif şekilde paylaşımlar yapılıyor. Bu hem yeni yönetim hem de bilgi alabilmemiz adına taraftar için olumlu oldu.

Üçüncüsü ise kombine kartlarla alakalıydı. Protokol tribününe kombinesiz kimsenin giremeyeceği söylendi. Kombinelerin de yakın zamanda satışa çıkacakmış. Fiyatlar da umarım Kırıkkale standartlarında belirlenir. 

***************

SÜREÇ VE HOCANIN ÖNEMİ

Dün başkanın basın toplantısını da dinledim. Evet projeleri var, heyecanı var ama parası yok gibi görünüyor. Başkan bu parayı sağlayacağına inanıyor ve bulma konusunda da gayet rahat görünüyor.

Başkan toplantının genelinde olumlu bir hava çizmeye çalıştı. Yukarıda da yönetimin ilk icraatlerinin olumlu olduğunu söyledim ama iki konuda da ufak bir eleştiri yapmak istiyorum. 

Şeref Akbal’ın başkan olacağı önceden belliydi gibi görünüyor. Madem belliydi neden 3.kongreye kadar beklendi? Bu kadar beklenmesi yapılacak transferleri ve hoca görüşmelerini de dar zamana sıkıştırmış oldu.

Başkan olduktan sonra dünkü toplantıda yarışmacı bir takım kuracaklarını söyledi. Yani işin özeti bu sene kümede kalalım yeter diyor. 

Eğer yarışmacı bir takım kuracaksanız bunu iyi bir hocayla yapmak zorundasınız. Başkan toplantıda Fenerbahçe altyapısında ve milli takımda çalışan bir hocayla görüştüklerini söyledi. Aldığım duyuma göre  daha önce bizde teknik direktörlük yapan  bir hocanın yardımcısı ile anlaştığımız söyleniyor. Anlaştığımız söylenen hocanın ne profesyonel ne de amatör bir takımda teknik direktör olarak geçmişi yok. Eğer bu doğruysa bu konudaki eleştirilerimi sonraki yazılara bırakacağım. Yeni teknik direktörün açıklanmasını büyük bir merakla bekliyor olacağım.

***************

FUTBOLCU PARLATMA MERKEZİYİZ

Teknik direktörden sonraki en büyük gündem  transferler olacak. Bize transfer olacak futbolculara neden Kırıkkalespor’u tercih etmesi gerektiğine dair birkaç öneri ve örnek vermek istiyorum. Bunu transfer komitesi de bir argüman olarak kullanabilir.

Aykut Çift: Öncesinde de gol atıyordu ama kariyer rekorunu bizde kırdı. Bize gelerek gol kralı oldu ve müthiş paralara transfer oldu. Bugün de o krallığın ekmeğini yemeye devam ediyor.

Ali Kemal ve Yasin Reis: Mardin’de ortalama bir sezon geçirdiler ama sonrasında bize gelerek kariyer sıçraması yaptılar. Bizden sonra onlar da ciddi paralara transfer oldular. 

Talha Aydemir:  Geçen sezon formamızı terleten Talha Aydemir kariyerinin en iyi sezonunu bizde geçirdi ve dün iyi paraya Çankaya’ya transfer oldu. 

Bunlar en öne çıkan oyuncular olduğu için yazdım. Yoksa bu oyuncular dışında da birçok oyuncumuz iyi takımlara ve iyi paralara transfer oldular.

Bu örnekler bundan sonra transfer olacak oyuncular için de iyi bir kariyer planlaması olarak görülebilir. Yeter ki bu patlamaları yapacak oyuncuları bulalım ve bunları oynatacak hocalarla çalışalım.

Son olarak bu yazı vesilesiyle yeni seçilen başkan Şeref Akbal’a ve yönetim kuruluna bu zorlu görevlerinde başarılar diler, mutlu ve huzurlu bir sezon geçirmelerini dilerim.

  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu