ÖZNUR ÖZDER BAZ


Yaşam, insan ve kadın

Yaşam, insan ve kadın


Nasıl anlatsam nasıl başlasam dediğim anlardan birindeyim. Bazen hayatın akışına, hızına yetişemediğim anlarda ?Nerde yanlış yaptın?? diye kendi kendime sorarım. Eğer çıkmaza girdiysem oturup düşünürüm ?Amacımız nedir? Niye yaşıyoruz?? diye düşünürüm ve lakin şükürler olsun ki yaratıcının hepimizi farklı şekillerde buraya bir amaçla gönderdiğine inanırım. İnsanoğlunun sınanmasındaki nedenin, diğer canlılardan farkının düşünce yeteneğini ne denli kullanması gerektiğini düşünürüm.Gün geçtikçe her yeni gün kendine bir şey katan, âdemoğlunun yaşamdaki amacının sadece kendisi için değil eşi, çocukları, annesi, babası için yaşama bir kez daha sarılmaya mecbur olduğu inancındayım. Yaşamın rengini, sevincini bir bebeğin tebessümünde, saflığında daha iyi bulmaz mıyız?
Hele ki bir kadın olarak daha fazla inanmalı daha fazla sıkı sıkıya direnmelisin. İnsanın yaşamdaki amacının mutluluk olduğunu varsayarsak, kadın bu mutluluğun bir aracı mıdır yoksa mutluluğa giden yolda amaç mıdır tartışılabilir.
Son günlerde kadın haklarına saygıdan sıkça bahseden televizyon kanallarının her haber programın ardından yayınlanan dizilerin içeriğinin(çift eşlilik)etkisi açısından kadına verilen saygının durumu içlerimi ürpertiyor. İşte bu yüzden güvenmekten ve kuşkulanmaktan kendimi alamıyorum.
 Her ne olursa olsun erdem ve mutluluk için yaşamak isteyen insanoğlunun yaptıkları izledikleri kendinin aynası değil midir?
Erdem insanın birey olması mutlu olması bilge olması değil midir? Her insan topluluğu mutlu olmak için yollar arar. Hepimizin mutlulukları farklılık gösterir.
Ne var ki herkes mutlu olmak ister ama mutluluğun anlamı bir hainlikte, nefrette, saygısızlıkta arayanların çokluğu bazen canını yakar insanın ama elden gelen bir şey yoktur. Yaksa da canınızı parazitler ?.
Bir çok şey yazdım, ama asıl konuya gelelim. Aslında hiç adını anmak istemiyorum ama kalemim beni zorluyor bazı şeylere değinmenin ve çoğunluk oluşturmanın gerekli olduğu kanısındayım.
Analık ne kadar kutsaldır. Bu çoğunluğun hem fikir olduğu bir konudur öyle değil mi? Çocukların da saf, temiz ve kutsal olduğuna inanıyorum.
Çocuğa, kadına aslında insana yapılan karaktersizliğin, erdemsizliğin cezalandırılmasının en ağır şekilde en caydırıcı şekilde olması gerektiği kanısındayım.
Bugün bir gazetede bir doktorun hukuksal alanda ortaya çıkan hadımlaştırma yasasına karşı olduğu, doktorların zan altında bırakılmaması gerektiğini yazıyordu. Ya bu ne biçim bir şeydir. Hukukun verdiği kararın sonucunda uygulayıcıların nasıl zan altında kalacağını anlayamadım. Bu olaya gerçekten tepkiliyim ve cezaların caydırıcı olması gerektiğine parmak basmadan geçemeyeceğim.
İnsan hataları zorluyorsa, umutları yıkıyorsa, üzüyorsa hesabını vermeli?
  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli