İSMAİL DURSUN KUZUCU


Vurdumduymaz Yöneticiler


Seyitgazi´den Eskişehir´e ailemle gezmeye gitmiştik. Merkezdeki Tarihi Atatürk Lisesi´nin doğu kısımdaki sokağa döndüğümüzde arabamın ön tekeri mazgalı kırarak sağ ön lastik yarılarak kullanılamaz duruma geldi. Biz lastik ve lastikçiyle uğraşırken birkaç dakika içerisinde aynı akıbete iki arkadaşın daha düştüklerini gördük.

 Herkes şaşkınlık içindeydi. Artık kendi durumumuzu unuttuk kırılan mazgalın yerine başkaları düşmeseydi diye endişe duymaya başlamıştık.

Aman Allah´ım!!

 Bu da ne?

Daha biz şaşkınlığımızı atmadan, yedek lastikleri takmadan belediye ekipleri yaklaşık yirmi veya yirmi beş dakika içerisinde mazgalları yenileyip yolu trafiğe açtılar.

Ekiptekiler yanımıza gelip defalarca bize verdikleri zarar ve ziyandan dolayı özür dilediler. Belediye olarak ne gibi yardımlarının olabileceğini söylediler.

Ben de kırılan mazgalın çok kısa bir zamanda yapılıp, yeni mağduriyetler yaratılmadığı için belediye ve ekibine teşekkür ettim.

Belediye yetkilisi:

 ?´Bizim belediyemizde acil durumlara müdahale edecek her zaman hazır durumda ekiplerimiz vardır. Bir ihbar gelince işin acili yetine göre en kısa yoldan görev mahalline varılır.  Bizi de denetleyen üst makamlarımız vardır´´ dedi.

Darısı tüm belediyelere olur, sorunlar jet hızıyla çözülür, inşallah?

 Çoğu belediyelerin bazı bölümlerinde vurdumduymaz yönetici ve çalışanların yüzünden günlerce, aylarca çok basit sorunlar çözülmediğinden vatandaşlarımız büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar.

Ülkemizdeki yıllarca çözülmeyen sorunların nedeninin işi ehline verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Her dönem ayrı bir bakanlığa getirilen kişiler branşlarının dışında yıllarca çokta anlamadıkları bir işi yapmışlardır. Geçen uzun seneler sorunlar çözüleceği yerde katlanarak devam etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı geçmiş dönemlerde hukukçuların değişmez bakanlık yaptığı bakanlıklardan sadece birisi olmuştur.

 İyi bir başbakan, iyi bir bakan, iyi bir belediye başkanı, iyi bir amir her şeyi bilen, sağa sola bağırıp çağırıp korku salan değil, her bölüme işini bilen yetkililer getirerek, iyi bir iş bölümü yaptığı müddetçe, kendisine fazla sorun gelmeyeceğini, aklından çıkarmamalıdır. 

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu