MURAT KARADAĞ


Ver gazı, ver gazı, sonrası malum!

Ver gazı, ver gazı, sonrası malum!


Bir otomobile verirseniz gazı, köklerseniz gaz pedalını sonuç malum…

Ya duvara çarpar, ya da uçurumdan yuvarlanır. Acılar artar ocaklar söner.

Bir kişiye verirseniz gazı, sırf menfaatiniz için “En büyük sensin” derseniz sonuç yine malum. Adam aldığı gazla kibirlenir, yürürken yere basmaya bile korkar, uçar semalarda korkusuzca. Dağları bile ben yarattım sanır maazallah.

Yaptığı hataları görmez, yanlış yapar doğru yaptığını sanarak. Eksiklerini görmez, dört dörtlük olduğunu düşünerek ayakları basmaz yere…

Bugünlerde bizim Belediye Başkanına gaz veren verene,

Adamı gaz bombardımanına tutuyorlar Maşallah.

Kimi 10 yıl önceki resmini almış eline, Türkiye’nin en karizmatik Belediye Başkanı babından, kimisi de yaptığı işleri öve öve bitiremiyor bir yandan…

Kimisi öveyim derken ne diyeceğini bilmeden, şehir şebeke suyunun memba kalitesinde olduğunu ileri sürüp gülünç oluyor. Kendisi Memba suyu içerek…

Kimisi Atatürk Bulvarını öve öve bitiremiyor. Hangi ilde vardır bilinmez ama bulvar çevresindeki loş ışıkları anlatıyor “pırıl pırıl” diye. Loş ile aydınlığı ayıramıyor belli ki…

Kimisi yalamanın dozunu kaçırıyor “Maşallah” bile diyerek nazardan korumaya çalışıyor, farkında olmadan, adamın karizmasını çiziyor.

Velhasıl başkana gaz veren verene. Özellikle bugünlerde gaza ihtiyacı olduğunu fark eden bazı uyanıklar adeta gaz verme yarışındalar.

Güya bir şirket bizim başkanı Türkiye’nin en karizmatik Başkanı ilan etmiş. En çok haber Kırıkkale’den çıkıyormuş. Doğru mu?

Ağaçlar teknolojik ilaçlanıyormuş, kaldırımlara andezit taşı döşeniyormuş “müjdeler” olsun. Bugüne kadar döşenenlerin andezit olmadığını teyit eder gibi. Küçük kalitesiz işler.

Neticede gaz bu, sınırı olmaz ki. Sıktıkça havaya karışır. Ya da gazı alan ya uçurumdan yuvarlanır, ya da duvara çarpıp infilak eder.(Siyasette bunun tanımlaması başkadır ya…

Bugünlerde Kırıkkale’de ortaya konulmaya çalışılan durum bu. Bazı gruplar başkana ha bire gaz verip, gündemde tutulmaya çalışarak farkında olmadan adamın ipini çekiyorlar.

Oysa gaz vermek yerine doğruları söyleyip, eksikleri konuşsalar, olmayanı değil olanı gösterseler, kısacası “Eğriye eğri, doğruya doğru” deseler Allah için en doğrusunu yapmış olurlar.

Oysa gaz vermek yerine AK Partinin adayının kendisi değil bir başkası olacağını sokakta değil de dobra dobra söyleseler yüzüne. Hiç yapmadıkları delikanlılığı yapmış olmazlar mı?

Oysa gaz vermek yerine AK Partinin adayı olsa da kazanamayacağını siyasi rakiplerin yanında değil de makam odasının arkasındaki özel kuliste konuşsalar adam gibi gerçek dostluğu yapmış olmazlar mı?

Oysa gaz vermek yerine doğruları, ama sadece doğruları kapalı kapılar arkasında değil her yerde her ortamda açıkça ifade etseler bu toplumun güvensizliğini değil, güvenini kazanmış olmazlar mı?

Oysa gaz vermek yerine kısacası adam gibi adam olsalar, dostluklarını sadece menfaat üzerine kurmasalar, giden ağam gelen paşam mantığını bir kenara bırakıp, adamın yüzene başka arkasından başka söz etmeseler daha çok kazanmazlar mı?

Oysa gaz vermek yerine, adam gibi adam olsalar, hem yanında oldukları kazanır, hem bu memleket, hem de onlara gönül vermiş herkes, karınca kararınca bir şeyler kazanmaz mı? Elbette kazanır. Önce Başkan, sonra Kırıkkale, sonrada yine kendileri kazanır.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu