YUNUS PEHLİVANLI


Velilerin Talebi: Kırıkkale BİLSEM Merkeze Taşınmalı

Bilindiği gibi BİLSEM


 Bilindiği gibi BİLSEM (Bilim Sanat Merkezleri) Millî Eğitim Bakanlığınca nüfusu 100.000 binden büyük yerlerde, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde ve Kırıkkale’nin de içinde olduğu 185 Merkezde öğrencilere eğitim vermek üzere açtığı eğitim kurumları.

BİLSEM’lerde  eğitim görmek isteyen öğrencilerin öncelikle Öğretmenleri tarafından BİLSEM’de eğitim görmeye -Aday Öğrenci- olarak gösterilmeleri gerekiyor. Ve daha sonrada Genel Zihinsel Yetenek branşında hazırlanmış testleri geçerek yapılacak sınavda başarılı olmaları gerekiyor.

Şu anda bünyesinde; Yazarlık atölyesi, Mekatronik ve Robotik atölyesi ile Kodlama atölyesi bulunan Kırıkkale Bilim Sanat Merkezinde 200 öğrenci eğitim görüyor.

Bu öğrenciler öncelikle kendi okullarında normal eğitimlerini gördükten sonra Karşıyaka mahallesinde bulunan Kırıkkale Bilim Sanat Merkezinde önceden belirlenmiş yetenekleri ne ise o branşta eğitim alıyor.

BİLSEM’lerin önemi ve kalitesinin altını çizmek, daha iyi anlaşılmasını sağlamak için şu anda Kırıkkale Bilsem’de okuyan öğrencilerin, Kırıkkale’de bulunan 236 okuldan ve 47 bin öğrencinin arasından yetenekleri ile öne çıkarak, elemelerden geçerek gelmiş öğrenciler olduğunu belirtirsek, Bilsem’lerin ve öğrencilerinin önemini kalitesini anlamak daha kolay olacaktır.

Tabii Karşıyaka mahallesinde bulunan Bilsem’de okuyan bu öğrencilerin tamamı çok değişik mahallelerden geliyor.

Farklı branşların eğitim saatleri de farklı ve esnek olunca bu okula öğrenci servisi bulunması mümkün olamıyor. Karşıyaka mahallesine çalışan dolmuş güzergahına hem biraz uzak olması hem de dolmuşların hareket saatleri ile öğrencilerin ders saatleri birbiri ile çoğu zaman örtüşmediği için öğrencilerin bu okula Karşıyaka mahalle dolmuşu ile gelmesi çoğu zaman mümkün olmuyor.

Ya da öğrenci Bağlarbaşı, Sanayi, Etiler, Yenimahalle, Osmangazi gibi merkeze uzak mahallede oturuyor. Bu öğrencinin önce merkeze gelmesi sonra Karşıyaka dolmuşuna binmesi gerekiyor. Yani bu öğrencinin Bilsem’e gelirken 2 kere, giderken 2 kere olmak üzere günde 4 kez dolmuşa binmesi gerekiyor.

Hadi bu öğrenci her gün 4 kere dolmuşa bindi diyelim. Bu seferde dolmuşların dolup hareket etme saatleri ile okuldaki eğitimin başlama saatlerine çoğu zaman yetişmeleri mümkün olamayabiliyor.

Geriye tek çare kalıyor. Öğrenci velisi çocuğunu (varsa tabii) sürekli kendi arabasıyla getirecek.

Öğrenci velisi özel aracıyla çocuğunu getirince de iş bitmiyor. Bu seferde çocuğunun okuldan çıkmasını bekleyecek. Özellikle kış aylarında veliler çocuklarını okula hem getirmek hem de götürmek mecburiyetinde kalıyorlar.

Tabii burada bir diğer sorunda öğrenci velisi çalışıyorsa çocuğunu Bilsem’e götürüp-getirmek üzere sık-sık işyerinden izin almak zorunda kalıyor.

Pekii sen bunları nereden biliyorsun derseniz. Gazetemize gelerek bu konudaki sıkıntılarını belirten öğrenci velilerinin anlattıklarından biliyorum.

Ve ez cümle bu velilerimiz yukarıda belirttikleri ULAŞIM SIKINTISI nedeniyle yetkililere seslenerek şu ricada ve talepte bulunuyorlar: (Lütfen bizim okulumuzu merkezde bulunan herhangi bir binaya taşıyın) diyorlar ve ( BİLSEM merkeze taşınırsa görecekseniz burada eğitim görmek isteyen öğrenci sayısı en az iki katına çıkacak) diye ekliyorlar.

Evet benden iletmesi. Takdir yetkililerin.

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı