HABİLHAN PEHLİVANLI


?Ve bayrağımız yeniden göklerde dalgalanır


15 Temmuz gecesi yürüyen tanklar,

Patlayan bombalar,

Yıkılan ocaklar,

Yok olan canlar,

Hiçbir şeyden habersiz, yalnızca verilen emri yerine getiren, ancak karşılığında ?kendi milletinin evlatları tarafından? linçe uğrayan, şehit edilen yiğit Mehmetçikler,

Ve beyni satılmışlar tarafından göz göre göre şehit edilen yiğit polislerimiz bir kez daha bu vatanın ucuz olmadığını,

Bu vatanın öyle üç beş beyni dışarıda, akılsız tarafından ?satın alınamayacağını?,

Türk Milletinin kimsenin oyuncağı olmayacağını,

Ay yıldızlı al bayağımızın da ebediyen mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü olarak kalacağını haykırdı?

 

İyi güzel de biz hep böyle büyük bedeller ödemek zorunda mıyız?

Biz hep içimizde bunca haini, katili, caniyi, beyinsizi, akılsızı büyütmek zorunda mıyız?

Dünyada kendi hainini içinde besleyen, büyüten başka bir millet, başka bir devlet daha var mıdır acaba?

***

Uğruna bunca canı, bunca malı feda ettiğimiz o ay yıldızlı al bayraklarımızı kapıp, göklere doğru uzatıp, Mehter eşliğinde, İstiklal Marşı eşliğinde nazlı nazlı dalgalanışını seyrederken,

?Baş koymuşum Türkiye´min yoluna?? diye haykırıp mezarında Dilaver Cebeci Hocamı coşturan, sesi her duyulduğunda da Mustafa Yıldızdoğan abimizi duygulandıran bu muhteşem kalabalıkları gördükçe bir yandan seviniyor, bir yandan duygulanıyor, bir yandan da sitemli sitemli düşünmeden edemiyorum:

 

PKK iti dağda askerimi, şehirde polisimi şehit ederken, ?Açılım? diyerek ortaya çıkıp, teröristler Habur´dan anlı şanlı törenlerle içeri girdiklerinde de keşke o meydanları ay yıldızlı al bayraklarımızla doldurabilseydik?

 

Yine ?Açılım? diyerek şehirlerde ?ikna? turları yapan ?akillerden(!)? Hilal Kaplan, ?Bu bayrağın adı değişmeli? dediğinde de keşke o meydanları ay yıldızlı al bayraklarımızla doldurup, ?Bu bayrağın adı ?Türk Bayrağıdır? diyebilseydik?

 

PKK propagandası amacıyla yollara çıkan ?Barış Treni? Kırıkkale´ye geldiğinde, onları çiçeklerle karşılayıp Meydan´da halaylarla eğlendirirken, karşılarına ay yıldızlı Türk Bayrağıyla çıkan Abdurrahman´ı Emniyet´e almak yerine, bugün olduğu gibi polisiyle, askeriyle, siviliyle ay yıldızlı al bayraklarımızı kapıp hepimiz Meydan´a yürüyebilseydik?

 

Daha geçen yaz üst üste (çoğunluğu Özel Harekâtçı) polislerimiz, yiğitlerimiz üzerine ay yıldızlı al bayrağımız sarılı tabutlarla gelirken, ?halk uyarmadan? ya da o günün ?Pazar günü oluşu bahanesi öne sürülmeden? Emniyet Müdürlüğü binasına da ay yıldızlı al bayrağımız asılmış olsaydı?

 

Ve yine geçen yaz her gün onlarca şehit verdiğimizde, ay yıldızlı al bayrağımızı kapıp Meydanlara çıkma ?siyasi bir taraflılık? sayılmasaydı?

Emin olun bugün terörün kökü kazınırdı!

 

Dün PKK´yı, IŞİD´i gözümüzde büyütüp oyalanmasaydık,

Ne Suruç yaşanırdı, ne Ankara Garı, ne Atatürk Havalimanı?

 

Bugün FETÖ, Türk Milletinin tanklarını Türk Milletinin üstüne yürütemez, Türk Milletinin uçaklarıyla, Türk Milletinin helikopterleriyle, Türk Milletinin silahlarıyla, Türk Milletinin evlatlarına, Türk Milletine silah sıktıramazdı?

 

Ergenekon, Balyoz gibi düzmece davalarda, sırf Milliyetçi diye, sırf Atatürkçü diye onca askerimizi, polisimizi, siyasetçimizi, akademisyenimizi, gazetecimizi ve Mustafa Özbek´imizi Silivri Zindanlarına aldıkları gün ay yıldızlı al bayrağımızı kapıp meydanlara dökülseydik, bugün FETÖ ?Darbecilik? oynayamazdı?

 

Acı ama gerçek,

Makamları, mevkileri siyasi tarafgirliğe göre değil,

Yapılacak adamakıllı bir istihbaratla,

Liyakate göre,

Vatanseverliğe göre,

Milliyetçiliğe göre vermiş olsaydık,

Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu, Adnan Kahveci, Recep Yazıcıoğlu

Ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi vatan evlatları, ?nereden geldiği belli olmayan? ölümlerle kara toprağa girmezlerdi!

 

Anlayacağın Yüce Türk Milleti,

Nasıl bugün FETÖ´ye karşı ay yıldızlı al bayrağını alıp gecelerdir meydanlarda nöbet tutuyorsun, işte o ay yıldızlı al bayrağı yere düşürmemek için, her türlü teröre karşı, aynı 15 Temmuz´dan beri yaptığın gibi o nazlı bayrağını kapıp, Türkiye´m eşliğinde, Mehter eşliğinde yürü bakalım meydanlara, yürü bakalım sokaklara...

Bak bakalım o gün ülkede terör kalıyor mu?

Bak bakalım o gün PKK´sı da, IŞİD´i de, FETÖ´sü de saklanacak delik bulabiliyor mu?

***

Ne yazık ki ben bu yazıyı hazırlarken ailesi Yahşihan´da ikamet eden, Keçili Köyünden Osman Yıldırım kardeşimizin Siirt-Eruh´ta, (1984´te PKK´nın ilk eylem yaptığı yerde) şehit edildiği haberini aldım. Rabbim mekânını cennet eylesin?

 

Haydi, aynen her gece Meydan´ı doldurduğumuz gibi dolduralım camiyi, inletelim gökleri?

Müftü Efendi´nin şehit cenazelerinde adeta yasakladığı, ama bugünlerde meydanları inleten ?Ya Allah? Bismillah? Allah-u ekber?? nidalarıyla inletelim yeri göğü?

Sokaklara, meydanlara sığmasın kalabalıklar?

Aynen meydanlarda yaptığımız gibi çarşaflı bacımla mini etekli bacım kol kola yürüsün?

Sarıklı kardeşimle fötr şapkalı amcam omuz omuza haykırsın?

Türk Milleti Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, alsın eline ay yıldızlı al bayrağını, 1919´da Samsun´a çıkan Atatürk´ün yaktığı meşalenin aydınlığıyla yürüsün?

Gökleri yumruklayarak?

Dünyayı inleterek yürüsün?

Duysun ABD, duysun AB?

Cümle cihan duysun sesimizi?

İşte o gün, emin olun Türk Milletini kimse bir daha yıkamaz?

 

?Ve işte o gün ay yıldızlı al bayrağımız yeniden göklerde dalgalanır?

 

 

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli