MURAT KARADAĞ


Van..Deprem.. Mucize?

Van..Deprem.. Mucize?


Van depremi hepimizi derinden sarstı?

Son verilere göre, 570 ölü, 2555 yaralı var. 187 kişi de enkazlardan sağ çıkarıldı bugüne kadar?

Felaketin ilk gününden itibaren başlayan arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor?

Bu arada yardımlar da felaket bölgesine ulaşıyor, bir bir yaralar sarılmaya çalışılıyor?

Her enkazın başında umutla süren bekleyiş, kimi zaman üzüntüye kimi zaman da sevince dönüşüyor. Az da olsa acılar diniyor. Hafifliyor?

Her enkazın başından bazen sevinç çığlıkları yükseliyor. Bazen dinmeyen gözyaşları yeniden sele dönüyor, hıçkırıklar ağır havayı adeta deliyor?

Son iki günde değişen iklim ise çekilen acıyı kat kat arttırırken her geçen zaman, tükenen umutlar yerini sessizliğe bırakıyor? Ama yine de bir umut?

Umudunu yitirmeyen depremzedeler bir yandan yitiğinden gelecek bir haberi beklerken, değişen iklimin verdiği koşullara direniyor, direnmeye çalıyor. ?Umut? dedik ya?

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bölgenin yeniden normale dönmesi için tek vücut olan Türk Milleti de elinden gelen imkânını bu bölgeye kullanmaya çalışıyor? Türk Milleti olarak bölge insanının acısıyla acılanıyor, sevinci ile seviniyoruz 6 günden bu yana.. ?Mucize? kelimesi en çok sevinç kaynağımız oldu. Enkazın başında bekleyen ailelerle birlikte hepimizin. Üzülürken sevinç kaynağımız oldu?

Bu arada bölgede yaşananları anlatan üç kelime son yılların en çok telaffuz edilen kelime oldu: ?Van? Deprem? Mucize?? Bu üç kelimeye adeta Türk Milleti olarak hepimiz aşina olduk. Özellikle Televizyonu açtığımız da en çok hoşumuza giden ve umutlarımızı yeşerten cümle ?Mucize? depremin adı oldu, umudun timsali sevincin kaynağı oldu. Bu sihirli kelime Van ve çevresinin simgesi oldu adeta.. 

Meydana gelen olayları ve sonrasında kurtulan insanları Allah?ın hikmeti olarak görmek istemeyenlerin çoğaldığı bir ülkede insan psikolojisini altüst edecek tavırlardan kaçınmamız gerekirken, medyamızın pohpohladığı bu üç kelime adeta slogan haline geldi, getirildi. Oysa her ?Mucize?nin bir hikmetinin, bir kaynağının, bir yöneteninin olduğunu hepimiz bilmemiz gerekmez mi?

Allah sonumuzu hayır eylesin!

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu