MURAT KARADAĞ


Vallahi aşk olsun..

Vallahi aşk olsun..


 ?Vallahi Aşk olsun? diye bir söz vardır. Hani şaşkınlık ifadesidir.

 

Ben mi abartıyorum. Bilmiyorum ama, geçtiğimiz günlerde küçük bir rahatsızlığım dolayısıyla kafamda bin bir soru ile gittiğim Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ilk kayıt kabulden başlayan ve tedavimin bitimine kadar yapılan muamele ve gördüğüm ilgi karşısında adeta yok oldum

 

Efendim saadete gelirsek; yaşım itibarı ile ufaktan, ufaktan sağlıkla ilgili rahatsızlıklarımı hissetmeye başladım. Onun için de bu zamana kadar özellikle haber veya idarenin yaptığı etkinliklerle ilgili içli dışlı olduğum hastanelere şimdilerde ise küçük çaplı tedavi amaçlı gidip geliyorum

 

Mesleğimle ilgili özellikle devlet hastanelerindeki olumlu veya olumsuzlukları, hasta doktor ve yönetim üçgenindeki gelişmeleri yakından bilen birisi olarak devlet hastanelerinin notunun iyi olduğunu söylemenin diğer özel hastanelere haksızlık olduğunu düşünüyorum. (Gerek fiziki yapı, gerek ilgi alaka gerekse verilen hizmet kalitesi vs)

 

Her neyse yukarda da belirttiğim gibi haber ve etkinlik dolayısıyla yakından tanıdığım hastanelere bugünlerde küçük çaplı rahatsızlıklarım nedeniyle zaman, zaman yolum düşüyor. Geçtiğimiz günlerde yine diş ağrım nedeniyle Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvurmam gerekti.

 

Bir arkadaşımla birlikte biraz tereddütlü, biraz çekingen (Belki de ön yargılı) gittiğim Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ilk olarak kayıt kabul?de gösterilen ilgi karşısında ?şaşırmadım? desem yalan olur. Görevlinin doktor tercihimi sorması ise şaşkınlığımın üzerine tuz biber olduğunu buradan söylemek isterim.

 

Bir hayli hasta kalabalığına rağmen yönlendirilen doktorun ilk incelemesinden sonra diş filmimin istenmesi ve zemin kattaki görevlilerin tutumu üzerimdeki tedirginliğin tamamen atmama vesile oldu. Hiçbir evrak kağıt gerektirmeyen bu işlemden sonra ilgili doktor hanımın gayet nazik ve içtenlikle şikayetimi dinlemesi ve tedavi uygulaması düşüncelerimin tamamen ortadan kalkmasına neden oldu.

 

Diş ağrıma rağmen öncelikle tüm diş ve ağız sorunumla ilgilenen doktor hanımın talep etmememize rağmen rahatsızlığın diğer boyutlarını da göz önünde bulundurarak tedavi uygulamasından sonra reçete yazarak bir hafta sonraya gün vermesi ve bu gelişmelerinde gayet insani bir davranış içinde sergilenmesi karşısında nasıl bir memnuniyet ifadesi kullanacağımı doğrusu düşünemedim.

 

Bu durum karşısında sadece ?Vallahi aşk olsun, Başhekiminden, doktoruna, memurundan, güvenlik görevlisine, asistanına, temizlikçisinden hasta bakıcısına herkese teşekkürlerimi sunarım.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli