YUNUS PEHLİVANLI


Vali ve Müdürler


Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz görevi ve programı gereği her gün bazı toplantılara ve programlara katılıyor. Vali bey bundan kısa bir süre önce, Kırıkkale´de düzenlenen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Konya Ovası Projesi (KOP) bilgilendirme toplantısına katılmıştı.

KOP projesinin tanıtım ve sunumunun gerçekleştirildiği programda konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Kırıkkale´deki kamu kurum çalışanlarının KOP projesi üretmesi gerektiğini, herkesin planlı ve disiplinli bir şekilde çalışmasını, artık hazıra konma devrinin geçtiğini?? belirtmişti.

Diğer bir toplantı ise Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonunda yapılmıştı.  (Zoru Başaranlar) konulu seminerde konuşan Vali Haktankaçmaz, seminere katılan gençlere, ?Yaptığınız iş ne olursa olsun hakkını vererek yapın?? tavsiyesinde bulunmuştu.

Sayın Valinin, ?Proje üretin, hazıra konmayın?? talimatıyla ?yaptığınız işin hakkını vererek yapın? sözünün altının çizilmesi gerektiğine inanıyorum.

Şehre yapılacak hizmet iki kanaldan gelir.

1-Siyasiler (milletvekilleri-belediye başkanı-il genel ve meclis üyeleri)

2-Vali (Kaymakamlar ve birim müdürleri)

İl müdürlerinin görev ve yetkileri kanun, yönetmelik ve yönergelerle belirlenmiştir. Ancak mevcut yetkileriyle bile birim müdürleri, ?idealist- oldukları takdirde, Vali beyin deyimiyle ?yaptıkları işin hakkını verdikleri ? takdirde hem devlete hem de Kırıkkale´ye olan borçlarını ödemiş olurlar.

Bir insanı müdür yapıyorsanız, onun özellikle kendi mesleği konusunda çok yetenekli ve çok yetkin olduğunu kabul ediyorsunuz demektir.

Kırıkkale´de (Eğitimde) bir sorun varsa eksiklik, yetersizlik varsa, bunda Milli Eğitim müdürünün etkisi yok diyebilir miyiz?

Kırıkkale´de Sağlık alanında, Tarımda, Kültürde, Ticarette, Emniyette, Çevrede, Sporda bir eksiklik ve yetersizlik varsa bu yetersizliklerden bu müdürleri muaf tutabilir miyiz?

Kırıkkale 1935 yılında şehir olmaya başlamış. Bu şehirde (82 yıldan bu yana) kültürel değerlerimizi yansıtan bir (Kültür Müzesinin) olmamasında, ya da Kırıkkale´den ulusal veya uluslara sı ölçekte bir tiyatrocu, ressam, şair, yazar veya bir sanatçının yetişmemiş olmasında, bu günkü ve geçmiş İl Kültür Müdürlerinin hiç eksikliği yoktur diyebilir miyiz? (Kendi gayretleriyle yetişmiş sanatçılar istisna)

82 yıldan beri (Türkiye genelinde Kırıkkale´yi temsil edebilecek marka değeri olan tarımsal veya hayvansal bir ürün üretemediysek) bu konuda Tarım Müdürlerinin hiç hatası olmamıştır diyebilir miyiz?                              

82 yıldan bu yana ulusal ya da uluslararası çapta bir sporcu yetiştiremediysek Spor İl Müdürlerinin bu işte hiç eksikliği yok mudur?    

Bundan dolayı Vali beyin birim müdürlerine yaptığı uyarıyı çok önemsiyorum. Umarım il ve ilçelerdeki müdürlerimizde ?Hazıra konmayarak proje üreten- ve ?yaptıkları işin hakkını veren- yöneticiler olma konusunda gereğini yapacaklardır. Ben gereğini yapıyorum diyenleri elbette saygıyla selamlarız.

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli