YUNUS PEHLİVANLI


Üniversitenin Otobüsü


Kırıkkale Üniversitesinin kendine ait bir otobüsü elbette yok. Ancak, Es Turizm, Kamil Koç ve Gümüş Turizm gibi bazı otobüs firmalarının, Üniversite içine yazıhane açtıklarını duyunca, öğrenciler adına memnun olduğumu belirtmek için yazıya böyle bir başlık attım.

Bir gün Ankara´dan Kırıkkale´ye geliyorum. Maalesef, Mamak´tan firma ismi belli olmayan bir midibüse binme gafletinde bulundum. Bu yolculukta, Kırıkkale´ye gelene kadar ve geldikten sonra epey bir sıkıntıya şahit olmuştum. Hatırlarsanız, daha evvelki bir-kaç yazımda bu meseleye değinmiştim.

Ancak o yolculukta, midibüsümüzle Kırıkkale Üniversitesinin önüne geldiğimizde, burada okuyan ve her gün Ankara´ya gidip gelen öğrencilerin yaşadığı başka bir zulmü de görmüştüm.

Neydi o zulüm?

4-5 kişi Üniversite kapısına adeta barikat kurmuş ve öğrencileri özellikle kendi küçük midibüslerine binmeye (teşvik !!!) ediyorlardı. Adı sanı, firması belli olmayan bu midibüslere binme gafletinde bulunan insanlar, bunların nasıl bir ulaşım hizmeti verdiğini maalesef çok kötü bir şekilde denemiş ve görmüşlerdir.

Yazıya -Üniversitenin Otobüsü- diye başlık atarak, bu konuya özel bir önem vermemin nedeni de şudur:

Üniversite öğrencilerinin elbette hepsinin bu şehirde kalmasını isteriz. Ancak öğrencilerin aileleri Ankara´da oturuyorlarsa, bu öğrencilerin Ankara´ya gitmesi doğaldır. Hele hele siz, öğrencileri Kırıkkale´de tutabilecek, ( Eskişehir örneğinde olduğu gibi ) bir-takım yatırımlar yapamıyorsanız, o öğrenciler Ankara´ya gidecektir.

Üniversite öğrencilerinin burnumuzun dibindeki Ankara´ya bile, parantez içinde yazıyorum, (RUHSAL ve FİZİKSEL) anlamda sağlıklı bir yolculuk yapmaları sağlanamıyorsa, birilerinin kendilerini ciddi ciddi sorgulaması gerekir.

Yeni seçilen milletvekillerimizin bu konuda, kanun, yönetmelik, ne gerekiyorsa, o tedbiri bir an evvel aldıracaklarına inanıyorum.

Ankara´ya ulaşım konusu sadece öğrenciler için değil elbette. Bu şehirde yaşayan kendi hemşerilerimiz içinde son derece önemlidir.

Ancak üniversite öğrencilerinin, Kırıkkale için -Gönüllü bir Turizm Elçisi- gibi konuşmalarını istiyorsak, onların en temel ihtiyacı olan -ulaşım- konusunda, rahat ve konforlu olmalarını sağlamalıyız. 

Kırıkkale Üniversitesinde okuyan öğrencilerin, Kırıkkale hakkında olumlu izlenimlerle kendi memleketlerine dönüp-dönmemeleri, başta Üniversite Rektörü olmak üzere diğer yetkililerin elindedir.

Size bir soru:

2014-2015 döneminde, Kırıkkale Üniversitesinden mezun olup kendi memleketlerine dönen (10638 ?on bin altı yüz otuz sekiz-) kişi, Kırıkkale´nin şehirlerarası ulaşımı hakkında ne düşünmüştür acaba? Öğrenmeye değmez mi sizce?

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli