HABİLHAN PEHLİVANLI


Ülkücü Camia omuz omuza

Ülkücü Camia omuz omuza


İki dönemdir belediyeyi iktidar partisine kaptıran ve son seçimde Kırıkkale’den milletvekili çıkaramayan MHP ve doğal olarak Ülkücü Camia, özellikle Kırıkkale’de büyük bir silkiniş hamlesi başlattı.

Yıllar yılı Kırıkkale’nin “Ülkücülerin Kalesi” olma özelliğini her geçen gün daha belirgin bir şekilde kaybettiğini gören gerek MHP ve diğer Ülkücü teşkilatların yöneticileri, gerekse yıllarca teşkilatlarda görev alan “büyükler” böyle bir toparlanmanın “ivedi ve elzem” olduğuna kanaat getirmiş olacaklar ki hummalı bir şekilde çalışmaya başladılar.

Önümüzde ciddî bir yerel seçim sınavı var.

Ve tarafsız bir gözle bakıldığında, iki dönemdir yüzde 60-70’lerle seçimi alan iktidar partisini Kırıkkale’de zorlayabilecek tek parti MHP olarak görülüyor –ki AK Parti yöneticileri de bu durumun farkındalar-.

Hal böyle olunca da MHP başta olmak üzere tüm Ülkücü teşkilatlarda adeta bir “titre ve kendine dön” harekâtı başladı.

Aday adaylarının daha seçime neredeyse 1 yıl varken ortaya çıkmalarıyla zaten hareketlenen “Ülkücü Camia”, Ramazan Ay’ını da en verimli şekilde değerlendirmenin çabası içerisinde…

Önce geçtiğimiz Cuma günü parti il ve ilçe teşkilatlarının Sarıkonak’ta verdiği iftar yemeği, ardından da Pazar akşamı Yeşilöz Düğün Salonu’nda Ülkü Ocakları’nın iftar yemeği tüm bu çabaların göstergesi, bir kenetlenme ve adeta bir gövde gösterisiydi.

Özellikle Ülkü Ocakları’nın düzenlediği iftar yemeğinde bir araya gelen Ülkücüler, “bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez!” mesajını vermeyi de unutmadılar.

MHP ya da diğer Ülkücü Teşkilatlarda geçmişten bugüne kadar görev alan tüm yöneticiler,

“Ülkücü Camiaya” yakın tüm dernek, vakıf, sendika yöneticileri,

İl ve ilçe belediye başkan aday adayları,

Birileri tarafından “küskün” ya da “uzaklaşmış” olarak adlandırılan tüm simalar,

Ve hatta -her platformda MHP’ye cephe aldıkları iddia edilen- “Taş Medreseli Ülkücüler” tam kadro bu iftar yemeğindeydi.

Hem de pankartlarıyla birlikte…

***

Başta da ifade ettiğim gibi

2014 Mart’ında gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimde Kırıkkale’de “özlenilen zaferi” kazanmak isteyen MHP ve Ülkücü Camia -tabiri caizse- artık “kılıcı kından çıkarmışa benziyor”.

Ve bu zafer için ne gerekiyorsa yapmaya da hazırlar.

***

Ramazan Ay’ının feyzini ve bereketini iftar yemekleriyle ve iftar sonraları sahura kadar gerçekleştirilen ortam sohbetleriyle sonuna kadar kullandıklarını ifade eden MHP’nin başkan adayı belirlendikten sonra da bu birlikteliği sürdürmesi halinde Kırıkkale’de Mart 2014 Yerel Seçimlerinin çok renkli geçeceği şimdiden aşikâr.

Şehrimiz ve ülkemiz için şimdiden hayırlı olsun…

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli