HABİLHAN PEHLİVANLI


Türk siyaseti artık kadınlardan soruluyor


13 yıllık tavizsiz ve alternatifsiz AKP iktidarının mimarları olan kadınlar yıllardır bu partiyi başarıdan başarıya taşıyıp; ev ev, kapı kapı gezip bu kadar uçuk kaçık sayılarda alınan oyların başkahramanları oldular.

AKP´nin iktidar sırlarının en başında aslında kadınlar geliyordu...

Eşlerinin, çocuklarının tüm telkinlerine karşı AKP´ye oy veren -özellikle de belli bir yaş üstü ve belli bir eğitim seviyesinin altındaki- kadınlar, evlerine gelip kendilerine AKP telkini yapan hemcinslerinin sözlerini eşlerinden çocuklarından çok dinliyorlardı.

Bu bilgiler öyle hayal ürünü bilgiler değil!

Yapılan bilimsel anket ve araştırma sonuçları öyle diyor...

***

Türkiye´de son iki yılda üst üste iki seçim yaşandı.

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde de, geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel seçimlerde de yine kahramanlar, hatta başkahramanlar kadınlardı...

Ama bir farkla...

Bu iki seçimde de -özellikle Kırıkkale´de- MHP´li kadınlar ellerini taşın altına koyup her türlü sorumluluğu yüklendiler.

Geçtiğimiz yıla kadar uzunca bir süre Kadın Kolları Teşkilatı yalnızca kâğıt üstünde olan MHP´de gerek geçen yıl yapılan yerel seçimlerde gerekse geçen hafta yapılan genel seçimlerde gece gündüz demeden çalışan; evlerine, çoluk çocuklarına ayırmaları gereken vakitten feragat eden her yaştan MHP´li kadınlar MHP´nin son iki seçimindeki, özellikle de bu seçimindeki başarının baş mimarlarıdır.

Biraz önce yukarıda ifade ettiğim, ?eşlerinin çocuklarının aksine AKP´ye oy veren kadınlara? bu kez telkinleri, propagandaları ve vaatleri anlatan MHP´li hemcinsleri, oyların MHP´ye yönlenmesini sağlayıp Kırıkkale´de 1 tane de olsa milletvekili çıkarmayı bildiler.

***

Yine bu seçimin kadınlarla ilgili önemli bir noktası da şu oldu:

MHP adayları seçim çalışmalarının büyük bir kısmını eşleriyle birlikte yaptılar.

Ev ziyaretlerinde, kurum ziyaretlerinde sürekli eşleriyle birlikte gezip dolaşan MHP adayları, bu sayede bir yandan MHP´lilere karşı olan ?o sert önyargıyı? yıkarken, diğer yandan da ?Her başarılı erkeğin arkasında güçlü, dirayetli bir kadın, bir eş vardır? vurgusu iyi yapıldı.

***

Velhasıl,

Yüce Yaratan´ın ?bir elmanın iki yarısı olarak yarattığı? kadın ve erkeğin Türk Milletinin geçmişinden beri bir arada, omuz omuza ne büyük başarılara imza attığı, tarihi bir gerçektir.

Bu seçimde de, bu gerçek MHP´liler tarafından bir kez daha ispatlanmıştır.

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli