HABİLHAN PEHLİVANLI


Türkler Müslüman mı değil, insan mı değil?


Eskiden beri değişmeyen bir gerçek: İslam Dünyası da dâhil olmak üzere, dünya üzerinde zulme uğrayan Türkler her zaman herkes tarafından yalnız bırakılmış, görmezden gelinmiştir! Bu iddiama Türkiye´de yaşayan birçok Müslüman-Türk de dâhildir!

***

Kore´de ABD´nin peşine takılıp Güney Korelileri bizzat kendi soydaşlarının, ?komünist? Kuzey Korelilerin elinden kurtarırken ?insanlık? adına, ?hümanizm? adına onlarca Mehmetçiğimizi ?şehit? verdik, ?gazi? aldık!

Vietnam´da, Kamboçya´da ?kapitalist? ABD´nin saldırılarına, işkencelerine direnen yöre halkına destek türküleri ve ağıtlar yaktık, eylemler yaptık!

Somali´de, Myanmar´da, Hindistan´da, Pakistan´da ya da dünyanın neresinde olduğunu dahi bilmediğimiz birçok ülkede açlık, sefalet ya da iç savaş yaşayan Müslümanlar için camilerde, meydanlarda yardımlar topladık, dualar ettik, TV programları düzenledik, gıyabi cenaze namazları kıldık!

Libya´da, Mısır´da siyasi çekişmelerin tam ortasında yer alıp, bizlere işaret edilenleri Müslüman, diğerlerini kâfir saydık, ?Rabiaları, Esmaları? simgemiz haline getirdik!

Abdülhamit Han´ı İngilizlere değişip sırtından vuran, kamplarında Türkiye´ye terörist yetiştiren Filistinlilerin İsraillilerle olan mücadelesini milli davamız haline getirip, gemiler yollayıp, bu gemilerde İsrail askerleri tarafından vurulduk, öldürüldük; gıkımız çıkmadı! 

Irak´ta, Suriye´de ülkeleri için mücadele etmekten kaçan Araplara; yıllardır ülkelerinden kaçıp bir yerlere sığınmak için bahane arayan Yezidilere ve Dürzilere; bizzat terörü Türkiye içlerine yaymak ve Türkiye´ye rağmen bölücü bir devlet kurmak isteyen PKK uzantılarına kapılarımızı ve şehirlerimizi açtık! İç Anadolu´nun göbeğine, ülkenin en jeo-stratejik şehri Kırıkkale´ye bile binlercesini yerleştirdik!

Niçin?

Müslüman oldukları için...

Ya da sırf insanlık olsun diye...

***

Pekiiii...

1917´den itibaren bizzat Stalin tarafından sistematik soykırıma uğratılan Orta Asya, Kırım ve diğer Rusya Türkleri için ne yaptık?

 

1980´lerde Bulgaristan´da her türlü işkenceye tabi tutulan Bulgaristan Türkleri için ne yaptık?

Ya Yunanistan Türkleri için?

Yıllardır Çin zulmü altında inim inim inleyen, her türlü milli, dini ve kültürel haklarından mahrum bırakılan; olmadık işkence ve tecavüzlere maruz bırakılan Doğu Türkistan Türkleri için ne yaptık?

Çok uzağa gitmeye gerek yok... Tebriz´de, Musul´da, Kerkük´te, Telafer´de, Halep´te, Lazkiye´de bizzat Türk olmayan ?Müslüman? unsurlar tarafından soyları kurutulan, malları ellerinden alınan Türkmen akrabalarımız için ne yaptık?

***

Çok dindar geçinenler, kendilerini muhafazakâr olarak tanımlayanlar, sözüm sizlere:

Rabialar, Esmalar, Mursiler, Filistinliler, Myanmarlılar, Araplar, Kürtler ya da her kimse, onlar Müslüman da, zulme uğrayan Türkler Müslüman değil mi?

Çok hümanist geçinen, ?dünya halkları? mavalını dillerinden düşürmeyen hümanistler, sosyalistler, komünistler, liberaller, İnsan Hakları savunucuları ya da her kimseniz, sözüm sizlere:

Kore´dekiler, Vietnam´dakiler, Kamboçya´dakiler, Kobani´dekiler, Rojava´dakiler, Uludere´dekiler ya da dünyanın herhangi bir yerinde zulme uğrayanlar insan da zulme uğrayan Türkler insan değil mi?

***

Lütfen başınızı ellerinizin arasına alıp kalbinizi ve vicdanınızı da yaklaştırıp bir düşünün... Çünkü yarın aynı şeyler sizin, bizim başımıza geldiğinde düşünmeye vaktimiz olmayabilir!!!

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı