HABİLHAN PEHLİVANLI


Türk Bayrağı asmak suç mu? (2)

Türk Bayrağı asmak suç mu? (2)


(Dünden devam)

Şu ana kadar verdiğim yakın tarihimize dair bu bilgilerin yazımın başlığıyla alâkasını düşünenler, o kısımları bir kez daha okursa sanırım sorularının cevabını alacaklarıdır.
Çünkü
Fransızcı olduk; giyimimizle, kuşamımızla ve hatta abartıp masamıza koyduğumuz Fransız bayrağıyla neci olduğumuzu insanlara göstermeye çalıştık.
Almancı olduk; yaranmak için kafamıza Alman bayraklı, tavuk tozaklı Alman fötrü taktık.
Rusçu olduk, orak çekiçli, kızıl yıldızlı kepler, tişörtler sardı dört bir yanı.
İngiliz bayraklı, Amerikan bayraklı kıyafetler hâlâ ?in? ve ?trendy??
Her ne hikmetse kimse bunları aşağılamıyor, ya da kimsenin garipsediği yok bu durumları.
***
Öldürülen bir Ermeni, ?Hepimiz Ermeniyiz? sloganlarıyla ve Ermeniler için kutsal olan renkleri, bayraklarını falan taşımakla karşılanırken, onlardan özür dilenmesinin gerektiğini iddia eden küstahlarla dolu çevremiz. 
Ardından Kürtçülük hareketi gayet doğal karşılanmaya başladı.
?Hepimiz Filistinliyiz!?. Filistin poşuları boynumuzu, Filistin bayrakları da evlerimizin balkonlarını, dükkânlarımızın camlarını, arabalarımız süsler oldu bir anda.
Bir delinin kuyuya attığı bir taş yüzünden sıra Rumlara da geliyor, bundan emin olun!
Tabii ki mazluma destek olmak iyidir. Elbette ortada bir haksızlık varsa hep birden ayağa kalkmak boynumuzun borcudur. Fakat yapılanların bu kadar iyi niyetli olmadığını hepimiz gayet iyi biliyoruz.
***
Benim amacım daima birlik ve beraberliktir, asla bölücülük değildir, ancak şöyle etrafınıza bir bakın, ?Hepimiz Ermeniyiz! Hepimiz Filistinliyiz! Hepimiz Kürdüz! Hepimiz Rumuz!? sloganlarını atanlar ve her yerlerini onların bayrak ve sembolleriyle donatanlar, neci olurlarsa olsunlar, hangi görüşe sahip olurlarsa olsunlar, bir gün de TÜRK olmayı denediler mi acaba?
Değişik zaman ve mekânlarda Fransızcı, Almancı, Amerikancı, İngilizci, Rusçu, Kübacı, Çinci, Ermenici, Rumcu, Kürtçü, Filistinci olmayı başarabilenler bir gün olsun TÜRKÇÜ olmayı denediler mi?
Evlerine, dükkânlarına, tişörtlerine ya da oralarına buralarına bu ülke ve milletlerin bayrağını, rozetini, poşusunu asanlar, takanlar, giyenler bir gün olsun Türk için değerli ya da sembol teşkil eden bir şeye yaklaştı mı acaba?
Ne hikmetse, birbirini dinsizlikle ya da gericilikle suçlayanlar bir Ermeni, bir Rum, bir Kürt, bir Filistinli meselesinde gayet rahat aynı safları, sloganları ve sembolleri paylaşabilirken askerimiz ya da polisimiz şehit olduğunda yapılan tören ve gösterileri şovenistlik, faşistlik ya da abartı olarak adlandırmadılar mı? 
Başka milletlerin sembolleri onlar için kıymetli olurken, Türk?ün bayrağı faşizmin, ırkçılığın sembolü ve hortlama sebebi, kurt ya da kartal gibi sembolleri ise puta tapma, totemcilik, Şamanistlik olarak aşağılanmadı mı?
Hırant Dink, Apo ya da Hamas liderleri büyük adam, onlar ne derse doğrudur, ama Atatürk? Olmaaazzz!!! ?O dinsizin, içkicinin, ırkçının, faşistin tekiydi?!!!
***
Peki, var mısınız bugünden itibaren ay yıldızlı al bayrağımızın adına dahi tahammülü olamayanlara karşı, silkinip uyanmaya?
Peki, var mısınız, bugünden itibaren bir daha indirmemek kaydıyla her tarafı Türk bayraklarıyla donatmaya?
Peki, var mısınız, uzaydan bakıldığında Türkiye?yi ay yıldızlı kırmızı beyaz renklerin hâkim olduğu bir ülke yapmaya?
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli