İSMAİL DURSUN KUZUCU


Turizmin Önemi


(15-22 Nisan Turizm Haftasının ülkemize, ilimize ve dünyamıza hayırlı olması dileklerimle?)

Bacasız sanayinin önemini dünyada herkes anladı da maalesef bizler değerini bir türlü kavrayamadık. Ülkemizin, bulunduğumuz ilimizin, ilçemizin, belde ve köylerimizin tarihi ve kültürel dokularını açığa çıkarıp tanıtımını yapmadık. Birçok ilimizde ve ilçemizde önemli tarihi yapılarımız olduğu halde ne iç, ne de dış turizm de önemli bir yere kavuşturamadık.

Turizm potansiyeli olan illerimizin devlet ve halk yöneticileri gerekli turizm yatırımı yaptırıp tanıtım ve reklama önem vermediklerinden birçok ilimizde tarihi dokularımız kimselerin haberi olmadan varlıklarını, belli belirsiz sürdürüp gitmektedirler.

Turist, genellikle can ve mal güvenliğinin sağlandığı ülkeleri ve şehirleri tercih ederler. Yılın birçok ayında turist akınına uğrayan ülkeleri düşündüğümüzde mutlu insanların olduğu ülkelerin turist akımına uğradıklarını görürüz.   Bu konuda reklamın ve yöneticilerin çabalarının olması da çok önemlidir.

Ülkemizin doğal yapısı ile Selçuklu, Osmanlı ve daha önceki medeniyetlerden kalan eserler, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan tarihi zenginliklerimiz, içerden veya dışarıdan gelen turistlerin fazla uğrak yeri olmaması bizi yönetenlerin düşünmesi gerekli konuların başında gelmelidir.

Özellikle bu konuda devlet yönetimini başı olan valilerimize ve yerel yönetimlerin başı olan belediye başkanlarımıza büyük önemler düşmektedir. Elbette her şehrin ileride kendini önemli kılacağı değerleri vardır. Bunları bulup açığa çıkarırken ilin tarihi ve çağdaş görünümünü de besleyecek yeni fikirlerle desteklemeliyiz.

Belediye başkanımızdan en büyük isteğim Kırıkkale´mizin şimdi ve ilerde uygulayacağı mega kent projesi hazırlayıp ileriye dönük projeler üretmesidir. Politika yapmadan uygulanacak projeler inanıyorum ki on yıl, belki biraz fazla zamanda özellikle hür teşebbüsler eliyle şehrimizin yeni yüzünü oluşturacaklardır. Gece kondu kesimine uygulanacak özel projelerle müttehitler davet edilerek çağdaş bir görünüme getirilebilir. Belediye beş kuruş harcamadan mahalleler güzelleştirilebilir.

Kırıkkale´mizin güzelleşip çağdaş bir görüntüye kavuşup iç ve dış turizmi çekmesi için aslında her şeyimiz var.

Şeker, un su.( İnsan, doğa, ırmak)

Üstelik ilimiz tüm turizm yollarının kavşak noktasında olması bizim için çok büyük bir şanstır.

 Maharetli bir ustanın elinde biz bu malzemelerden çok şeyler yapabiliriz.

Eeee Başkan, Usta sizsiniz. Gösterin gayri hünerinizi?

Siz bu memleketin insanı, içimizden çıkan bizlerden birisiniz. Ya kaçıp bu diyarı terk edip gideceksiniz, ya da büyük projelerin mimarı olacaksınız. Başka bir şansınız yok.

 İşi, günü kurtarma ile değil de, Kırıkkale´nin gelecekteki muhteşem varlığına imza atıp işler yaparsanız Kırıkkale tarihide adınız altın harflerle yazılacaktır. Makamlara çok gelip giden olur ama ilerde halk sadece bir kaçını hatırlar veya tanırlar.

O da çalışıp ?DEVASA´ projeler üretenleri.

Yani iz bırakanları?

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli