BİLGEHAN CANTEKİN


TRAFİK IŞIKLARI – TÜRK/METAL ve MKE

Rölantide çalışan bir araç motor hacmine göre saatte 1-2 litre benzin yakarmış.


Bu şimdi nerden icap etti derseniz. Kırıkkale şehir merkezine girişte Nokta mevkiinde trafik ışıklarında rölantide yaklaşık 2 dk. bekliyorsunuz.

 Eyvallah tamam.

Kırmızı ışık yeşile dönünce istediğiniz kadar hızlı kalkış yapın daha 120 metre gitmeden bu seferde eski Makro market mağazası önündeki trafik ışığına yakalanıyorsunuz. Artık orada da mecburen 1-2 dakika bekliyorsunuz. Bence burada bir sorun var. Her ne kadar yapılan EDS sistemi ve trafik sinyalizasyonu çok akıllı dense de bu EDS lerin aklı sanırım en çok ceza yazmaya yetiyor.

Peki sorun ne?

Her ne kadar ağır tonajlı araçlar ve şehirler arası araçların çoğunluğu İhtisas Hastanesi önündeki kavşakta ayrılıp çevre yolundan gitse de, yukarda bahsettiğim şehir merkezine yönelen Nokta trafik ışıkları kavşağını belki günde 10.000 araç kullanıyor. Bu 10 bin araç Nokta ışıklarında 2 dk. bekliyor. Yeşil ışık yanıyor 120-130 metre gitmeden bir kırmızı ışığa daha takılıyor ve 2 dk. daha bekliyor.

Hesaplayın. 10 bin araç x 2dk.dan = 20 bin dakika bu ışıklarda bekleme yapıyor.

20 bin dakika 333 saat ediyor. Rölantide çalışan bir araç motor hacmine göre saatte 1-2 litre benzin yakıyor ise, araçlar sadece bu trafik ışığında günde yaklaşık ortalama 400 litre benzin harcıyor demektir. Bu hem vatandaşın cebine zarar hem de ülke ekonomisine zarar.

Sözün kısası. Nokta kavşağındaki trafik ışığıyla Makro market önü trafik ışığı eşgüdümlü çalışmalı bence. Gerisi ilgililere kalmış.

TÜRK METAL YA ÇOK MEMNUN YA DA ÇOK ÜZGÜN

MKE’nin AŞ. olması konusuna girmeyeceğim. MKE konusunda alınan karar umarım hayırlı olur. Ancak MKE’ de yaklaşık 2500 üyesi bulunan Türk Metal’in, Türk Metal’in doğum yeri olan MKE konusunda hiç konuşmaması, konuşunca da -konuşmuş olmak için, görüş belirtmedi demesinler diye- konuşması çok ilginç!!!

MKE’deki bu gelişme 15-20 yıl önce olsaydı. Ve Sendika Genel Başkanı da Özbek olmuş olsaydı bugün sus-pus oturan seçimden-seçime ortaya çıkan bazı çevreler yeri göğü yıkardı.

Ayrıca Türk Metal Sendikasının internet sitesinde; HAKKIMIZDA-TARİHÇE yazan kısmını bir okuyun ve KİM’İN BİR SATIR BİLE OLSA ADI SANI YAZMIYOR bilin bakalım…

  • Salı 24.9 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 10.5 ° false
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli