HABİLHAN PEHLİVANLI


Teşekkürler Uçhisar Belediye Başkanı

Teşekkürler Uçhisar Belediye Başkanı


Geçenlerde okul gezilerinde valilik onayının hükmünü sorguladığım bir yazı kaleme almıştım.

Hatta düzenlediğim en son okul gezisinde Uçhisar Kalesi?nde karşılaştığımız muameleyi de eleştirmiştim.

Zira okul gezileri, tek başına ülkemizin güzelliklerini gezip görme imkânı bulamayan birçok öğrencimize yeni yerler keşfetme imkânı sağlayan, uygulamaya yönelik en verimli sosyal faaliyetlerin başında geliyor.

Yazımla ilgili, konuya hâkim olan birçok kişiden beni teyit eden ve karşılaştığımız muameleyi eleştiren birçok telefon aldım.
***
Şu aralar okul gezilerinin yoğunlaştığı bir dönem olarak bu durumla ilgili herkesi uyarmak istiyorum:
Kişilere ait özel müzeler haricinde, işletmesi ister Belediyelere, isterse Özel İdarelere, isterse Kültür Müdürlüklerine ait olsun fark etmez, her türlü ören yeri ve müzelere öğrenciler ve onayda ismi geçen görevli öğretmenler ücretsiz girebilirler. Bu konuda hiç kimse keyfî bir davranış sergileyemez.

Ancak Uçhisar Kalesi?nde görevli memurun gerek valilik onayını kaile almaması, gerekse öğrencilere karşı kaba davranışlar sergilemesi ile ilgili eleştiri dolu yazımı Uçhisar Belediyesi ile paylaşmıştım.

Geçtiğimiz günlerde tarafıma gönderilen bir e-posta Uçhisar?ın değerli belediye başkanının bu konudaki hassasiyetini görmemi sağladığı gibi, beni çok da mutlu etti.

E-posta aynen şöyle:

?Uçhisar Kalesi, Çevre ve Orman Bakanlığı`na tahsis edilmiş ve Bakanlıktan da Belediyemizce işletilmek üzere kiralanmıştır. Söz konusu Bakanlıkça imzalanan protokol kapsamında su istimallere meydan vermemek üzere Belediyemiz bilgisi dâhilinde misafirlerimize yardımcı olunmaktadır.

Uçhisar kalesinde bulunan görevli arkadaşa da gerekli uyarılar yapılmış olup, kaba davranışından dolayı özür diler, kabulünü arz ederim.
 
Osman SÜSLÜ
Uçhisar Belediye Başkanı?
***
Birçok yetkiliden görmeye alışık olmadığımız bu ilgi ve hassasiyet, eminim ki serzenişte bulunduğumuz birçok konunun çözüme ulaşmasını sağlayabilecek yönde olumlu bir tavırdır.

Teşekkürler Osman Başkan?
Turistik bir yöremizin belediye başkanına yaraşır bir davranış?

Ne diyelim
Darısı diğer yetkililere?

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli