HABİLHAN PEHLİVANLI


Teşekkürler Mehmet Başkan?


Geçen Cuma günü Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ile birlikteydik. Röportaj amacıyla bir araya geldiğimiz saatlerde tam da Samsun Bulvarının yeniden eski adı olan Alparslan Türkeş Bulvarı olmasına ilişkin önergenin Belediye Meclisinde görüşüldüğü saatlerde?

Biz Referandum süreci ve Belediye hizmetleri konusunda görüşlerini almak üzere bir araya geldiğimiz Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ile Bulvar konusuna girince ister istemez konunun ayrıntıları açıldı.

Tabi burada önemli olan ayrıntılardan ziyade sonuçtur!

Ve bir de kaldırılış hikâyesi oldukça rahatsız edici olan Alparslan Türkeş Bulvarı isminin yeniden kazandırılması ve bu işte emeği olan, girişimde bulunan, önerge sunan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu´nun, MHP´li Belediye Meclis Üyelerinin, Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin ve Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı´nın Kırıkkale halkı tarafından asla unutulmayacağı gerçeğidir.

Kimileri rahatsız olmuş bu isimden?

Sakıncası yok! İsteyen rahatsız olabilir?

Ancak unutulmamalı ki, Alparslan Türkeş ismi yalnızca siyasi bir şahsiyetin ismi değil, bir devlet adamının, Türk Siyasi Tarihinin ve Türk Demokrasi Tarihinin önemli bir karakterinin, bir fikrin, bir ideolojinin ve ?devlet adamlığı tabirinin? önemli karşılıklarından birisinin ismidir.

Bu manada ?dar bakış açılarından? kurtulmamız gerek!..

***

Gelelim diğer bir konuya?

Cemalettin Akdoğan zamanında Dispanser Kavşağından Kaletepe Mahallesine ve oradan da Çevreyoluna uzanan caddenin adı Alparslan Pehlivanlı Bulvarı olarak belirlenmiş, Bulvarın girişine de, şık bir tak ile bu isim kazınmıştı.

Elbette geçen yıllar, 14 Nisan 1994´te ?şerefsizce bir cinayete kurban giden? Alparslan Pehlivanlı´yı bizlere unutturmadı, ancak metalden yapılan bu takı yıprattı. Bir süre önce de Belediye yetkilileri tarafından bu tak kaldırıldı.  Bu süreçte tarafıma birçok mail, mesaj ve telefon geldi. Ben de konuyu Cuma günü Belediye Başkanımıza iletmek üzereydim ki, zaten konu caddeler olunca ben sormadan kendisi yerinden sökülen tak ile ilgili bilgiyi verdi. Hatta ek olarak Ağabey Pehlivanlı Bulvarı için yapılan yeni takın müjdesini de verdi.

Sonuç olarak

Şu anda Kırıkkale Belediyesi tarafından üç adet standart ölçülerde bulvar giriş tabelası mahiyetinde tak yapımı devam ediyor ve en kısa zamanda Kırıkkale halkının beğenisine ve hizmetine sunulacak;

Alparslan Türkeş Bulvarı?

Alparslan Pehlivanlı Bulvarı?

Ağabey Pehlivanlı Bulvarı?

 

Kırıkkale halkına hayırlı uğurlu olsun?

 

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli