HABİLHAN PEHLİVANLI


Terörün zafer çığlıkları

Terörün zafer çığlıkları


Hepsinin katılıp ölene kadar direnmelerini temenni ettiğimiz açlık grevi ?-ne yazık ki-?  geçtiğimiz günlerde sonlandırıldı.
Hem de İmralı?dan gelen talimatla!..
***
Kimilerine göre güzel bir gelişme?
?İnsanî? bir gelişme!
Tabi grevin başladığı günden beri yakılıp yıkılan şehirlerimizde yaşayanlar insan değil(!)
Her gün şehit verdiğimiz onlarca askerimiz de terörist(!!!)
***
Grevin sona erdirilmesi elbette farklı şekillerde yorumlanabilir.
Ancak Öcalan Canisinin talimatıyla sona erdirilmesi
Ve ne ilginçtir,
İmralı ile ilgili düzenlemelerin, yeni geminin? etkisi nedir, bu da ayrı bir tartışma konusu...
***
Aslında bu olayı bizim nasıl yorumladığımız değil, kendilerinin nasıl yorumladığı biraz daha önem kazanıyor bu noktada. 
Zira ?şeytanın gör dediğini görüp? uygulamamak gerek!
İşte, en sert, en radikal ve hatta terör örgütünün çizgisine en yakın gazetelerden ?Birgün?ün konuya ilişkin yorumu:
?Hapishanelerde on bin tutsağın açlık grevinin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken,  siyasi partiler ve insan hakları örgütleri, eylemin sonuçlarını değerlendirdi. Eylemin Kürt sorununa barışçıl ve demokratik çözüm kapısı açması en önemli sonuç.
1- `Eylem çözüme pencere açtı`
KESK Genel Başkanı Lami Özgen, açlık grevlerinin hükümetin çözümsüzlük politikalarını iflas ettirdiğini söyledi. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, açlık grevlerinin en önemli sonucunun çözüme pencere açması olduğunu belirtirken, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadir Cangızbay, "Halkın demokratik haklarını vermeden bu sorun çözülmez" dedi.
2- `Asıl muhatap Öcalan`
Hükümetin muhatap konusunda manipülatif bir tavır sergilediğini savunan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Açlık grevi süreci bu yaklaşımların tamamını sildi, onbin tutsak çağrıya hemen karşılık verdi" dedi. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da "Kürt siyasi hareketi öteden beri en önemli muhatabın PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu söylüyor. Devlet yetkilileri tarafından yapılan ve kesilen bir süreç var. Öcalan`ın rolü şimdi yeniden teyit edildi" dedi.
3- `Direniş potansiyeli açığa çıktı`
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerinin "Kürt halkının direniş potansiyelini açığa çıkardığını belirterek, ?Kamuoyunda çok geniş bir kesim, ?Biz bu talepleri sahipleniyoruz, bu talepler makul taleplerdir, bu talepler doğrultusunda çözüm için adım atılmalıdır? mesajı verdiğini söyledi. Sanatçı Ferhat Tunç ise, "Devletin bundan böyle Sayın Öcalan`ın rolünü dikkate alarak çözüm geliştirmesi artık şart oldu. Bundan kaçış mümkün değil" diye konuştu.?
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı