SERDAR BOZDOĞAN


Sürüp geçen zaman diliminde kendimize sormalıyız, varlık amacımız nedir?


İnsanın varlık amacı doğruluk ve dürüstlük içerisinde yaşayarak mutlu bir ömür sürmektir. İyi yaşamak için nelerin doğru, nelerin yanlış olduğunu bilmeliyiz. Hayatımızın; duygu, düşünce ve davranış alanları vardır. Kişinin bu alanlarda attığı adımlar, verdiği kararlar ve ürettiği çözümler onun şahsiyetini oluştururken aynı zamanda o kimseyi mutluluğa taşıyan sonuçları oluşturmaktadır. İnsanın duygu, düşünce ve davranışlarını yönetmesinde beyninin özelliklerini bilmesi çok önemlidir. Bunun yanı sıra iradeyi de iyi bir şekilde bilmek gerekmektedir. İnsan beynini bir bölümü duyguları, arzuları ve somut zevkleri ister.

Diğer bölümü ise mantık ve kurallarla ilgilidir. İrade bunların arasında seçme becerisidir. İrade bir şeyin düşünce boyutunda doğru olduğuna inanmaktır. Her hangi bir bilginin doğru olmadığını aklımızla biliriz. İkinci safhada ona duygu katarız. Böylece o bilinen şey inanç haline gelir. İnsanın eyleme dönüşmesi davranışı doğurur. Davranış devam ederse alışkanlık, o da sürerse kişilik oluşur. Toplum ve milletimizin kişiliklerini korumak ve güçlendirmek için ilim ve bilim eşliğinde sosyolojik çalışmalar eşliğinde halkla ilişkilerin güçlendirilmesi gerekilmektedir.

Yani iyi bir kişilik ve güzel bir karaktere sahip olmaktan başlar. Kendimizi her alanda bilgilendirerek geliştirmemiz gerekmektedir. Zincir en zayıf halkasından kopar. Küçümsediğimiz, yok saydığımız ve önemsemediğimiz ufak hadiseler, zamanla önümüze çözmekte zorlandığımız büyük problemler olarak gelmektedir. Dünden ibret alan, bu güne sahip olan, yarına ve yarında sonrasına odaklanan bir hayat planlaması toplum ve milleti mutlu yaşama sevk eder.

Bilgelik yaştan değil, akıl ve zekâ ile çalışan baştan, gelecekte başarıyı hedefleyen düşten, huzur ve mutluluğu oluşturan düşünceden doğar. Hayatınızı sahip olduğumuz yetenekleri keşfederek zihninizde oluşturduğunuz eser hedefleri eşliğinde güçlendiren zorluklar karşısında cesaret verip korkmamayı aşılayan. Azim ve istikrarla, sabır ve dua eşliğinde; dert ve tasanın üzerine doğru yürüdüğünüzde, sıcaklığıyla bizleri yakacak musibetlerin, sabır ve azimle sergilediğiniz ihtişamlı kudretinizden korkup kaçtığını gösteren bir hizmet potansiyeline ulaştıracak bir halkla ilişkiler programına ihtiyaç duyulmaktadır.

Zorluklar içerisinde hayattan aldığınız her ders, bizi ileriki zamanda karşılaşacağınız bir musibetten kurtaracaktır. Kişinin en büyük serveti; bütün entrika ve eylemlere rağmen çilelerin kalbinizden çalamadığı ihlâsla seçtiğiniz inancınızdır.  İnanç ölümü sevince, bencilliği iyilik azmine dönüştürür. Akıl ve zekâyı bütünleştirir ve duyguları ıslah eder. Güzel ahlak ile ruhumuzun şekil almasını sağlar. Ruhumuzu yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hoşgörü ve nezakete büründürür.

Güzel ahlak; İyi niyeti akıldan, basiretli, cesaretli ve meşru lezzetlerden doğar. Bu lezzetleri tatmak varlık amacımızla tanışıp bütünleşmekle sağlanır.

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli