CÜNEYT TÜRKOĞLU


SON TELAFİ

Aldığı kötü sonuçlarla hepimizi üzen takımımız, bizim maç öncesi neredeyse küme düşmesi kesinleşen Karabükspor karşısına çıktı.


Aldığı kötü sonuçlarla hepimizi üzen takımımız, bizim maç öncesi neredeyse küme düşmesi kesinleşen Karabükspor karşısına çıktı.

 

Son Ofspor maçından sonra play-off hayallerinin sonuna doğru geldiğimizi hissetmiştik. O maçtaki futbol ve istek Karabük maçında da devam edecek miydi bilmiyorduk. Of maçından sonra Karabük ile karşılaşmamız bizim için de büyük bir şans oldu. Kötü gidiş devam edebilirdi ama 5-0 gibi net bir skorla yenerek iddiamızı devam ettirdik. Daha 5-6 yıl önce süper ligde mücadele eden Karabükspor ile bu sonuçla beraber resmen küme düşmüş oldu.

 

Ofspor maçından sonra kulüp başkanımızla, teknik direktörümüzle, yöneticilerle ve taraftarlarla uzun süren görüşmeler yaptım. Takım içinde  ve dışında şu anda dışarıya yansıması doğru olmayan birçok  olumsuz gelişme var. Bunları burada şu an yazarsam takıma da zarar vermiş olurum ama olur da play-off potasından koparsak her şeyi burada açık açık yazacağım. Bu yazdığım şeyler bazı kişilerin(özellikle bazı futbolcuların) kariyerini çok olumsuz etkileyecektir. Umarım bunlara değinmeye gerek kalmadan sezon sonu mutlu sona ulaşırız.

 

Çarşamba günü tüm olumsuzlukları kenara atmak ve önceki maçları telafi etmek için elimizde çok büyük bir fırsat var. Deplasmanda 4-0 yendiğimiz Orduspor 1967’yi evimizde ağırlayacağız. Orduspor 1967 yeni hocasıyla beraber ligde oynadığı son 10 maçın 9’unu kazanarak 27 puan topladı. Şu an ligin en formda takımı ve 4 puan önümüzde bulunuyor. Gerek ikili averaj gerekse de puan farkını kapatarak iddiamızı devam ettirme açısından bizim için son şans.

 

Şu an 5.sıradaki Of’un bir puan, 4.sıradaki İçel’in 2 puan gerisinde bulunuyoruz. Bu hafta İçel ile Of birbiriyle oynayacaklar. Yani Orduspor 1967’yi yenersek kendimizi tekrar ilk 5’te bulacağız.

 

Değerli futbolcular;

 

25 maç sonunda 43 puan topladınız. Bu 25 maç sürecinde gerek sizler, gerekse de yönetim ve taraftar bazında yanlışlar yapılmış olabilir. Ben özellikle başkan ve teknik direktör bazındaki yanlışı minimum düzeyde görüyorum. Ofspor maçındaki oyun hepimizi üzdü. O maçtan sonra tansiyonu çıkıp gece uyuyamayan, başka hastalıkları nükseden taraftarlarımız oldu. Şimdi gün hepimizi sevindirme ve hataları telafi etme günü. İçinizde her ne varsa bunları lig sonuna saklamanızı istiyorum. Çıkıp bu formanın ve aldığınız paraların hakkını verin. 25 maçlık emeği bu maçla da taçlandırın.

 

Değerli başkan;

 

Biliyorum bazı yanlışlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Kulüp içi ve dışı birçok şeyle uğraşıyorsunuz. Bazı konularda da haklı olarak geri adım atmıyorsunuz. Ama bu maç bu yanlışları kenara koyma maçı. Sene sonunda oturulur bu yanlışlar yine değerlendirilir ama bu maç için geçmişi kenara bırakmak zorundayız. Bu kritik maçta da maddi manevi üzerinize düşeni yapacağınıza dair inancım tam.

 

Değerli taraftarlarımız;

 

Öncelikle köşe yazarlığından ziyade ben de bir taraftarım. Taraftar olarak özellikle Of maçında özeleştiriyi yapmamız gerekiyor. O maçtaki yanlışı son yazımda yazmıştım. Taraftar olarak kırgınlıkları küskünlükleri bırakma zamanı. Bu maçın telafisi artık yok gibi.  Sayı olarak hafta içine denk gelmesinden dolayı fazla seyirci olmayacaktır. Ama nicelikten çok nitelik önemli. O statta 500 kişi de olsa 1000 kişi de olsa desteği hiç kesmemeliyiz. Gerekirse tüm taraftar grupları bir yerde toplanıp sonuna kadar geriye bile düşsek desteklemelidir. 90 dakika bitmeden de kimseye tepki göstermeyelim. Son düdüğe kadar kenetlenip birlik olmalıyız.

 

Allah yardımcımız olsun. Başarılar Kırıkkale’miz…

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli