CÜNEYT TÜRKOĞLU


SON DÜDÜĞE KADAR

Bu hafta seyircisiz oynadığımız maçta evimizde küme düşme hattında bulunan Modafen’i ağırladık.


Her ne kadar biz play-off için oynasak da rakip de küme düşmeme adına son çırpınışlarını sergileyecekti.  Seyir açısından çok olumlu bir futbol sergilemesek de Ali Kemal ve Osman Destan’ın attığı gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı bildik.

Ligin bitmesine 2 hafta kaldı. Açıkçası bu maç da dahil bundan sonra çok iyi futbol beklemiyordum. Sonuca gitmemiz yeterli olacaktı. İstediğimizi bu maç için aldık. Tabii iyi futbol beklemesek de mücadelemiz her zaman üst düzey olmalı. Kötü futbolun bahanesi olabilir ama kötü mücadelenin bahanesi olamaz, olmamalı.

Bizi ilgilendiren diğer maçlar da lehimize sonuçlanmadı. Artık ipler bizim elimizde değil. Ordu’nun ve İçel’in aldığı puanlar onları play-off’a götürdü diyebiliriz.

Orduspor bu hafta Gümüşhane’ye yenilse bile son hafta Ceyhan’ı rahat geçecektir. İçel ise bu hafta Çankaya ile oynuyor. Ona yenilirse son hafta Modafen ile oynayacaklar. Modafen o maça küme düşmeyi garantilemiş şekilde çıkabilir. O maçtaki 1 puan bile yetecektir İçel’e. Ofspor- Kırıkkale ve İçel’in olduğu üçlü averajda biz çıkamıyoruz.

İhtimallere genel anlamda bakınca şu an play-off için tek rakibimiz var, o da Ofspor. Deplasmanda 0-0 berabere kaldığımız Of’a evimizde 4-1 yenildiğimiz için ikili averajda Of’un gerisinde kalıyoruz.

 

Ofspor bu hafta küme düşme hattındaki Tepecik’e konuk olacak. Orada muhtemel bir puan kaybı bizi ümitlendirebilir ama asıl soru biz Ağrı’yı deplasmanda yenebilir miyiz? Ligin ilk devresindeki maçta Ağrı’ya evimizde yenildik, bu sefer rövanşı almak zorundayız.

 

32 maçta 57 puan topladık. Önceki senelere bakarsak normalde play-off için yetebilecek puanlar ama evimizde rakiplerimize yenildiğimiz için bu puanlar maalesef yetmiyor. Yine de maç oynanmadan kazanılmıyor, lig de henüz bitmedi. Her şey kağıt üzerinde olduğu gibi olmuyor.

Başkanından yöneticisine, teknik heyetinden futbolcusuna kadar herkes kalan 2 maçta 6 puan almak için aynı kararlılık ve istekte olmalıdır. İhtimaller düşük de olsa  mücadeleyi ve en önemlisi inancımızı kaybetmemeliyiz.

Son düdük çalana kadar umudumuzu korumak zorundayız.

Şehrimiz küçük ama ümitlerimiz ve Kırıkkalespor’a olan sevdamız büyüktür. Bu büyüklük de baki olarak kalacaktır. Bu büyüklüğe yaraşır şekilde mücadele etmek  futbolcularımızın boynunun borcudur. Kazananlar hiç hata yapmayanlar değil, asla pes etmeyenlerdir.

 

Saygılarımla…

 

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu