MURAT KARADAĞ


Son 100 metreyi iyi koşmak!

Son 100 metreyi iyi koşmak!


Koşu sporunda önemlidir.

Yarışın son metrelerini iyi kullanmak her sporcunun idealidir. Yarıştan kapmamak ve birinci olmak.

 

Siyasette de başarıyı yakalamak birazda koşu sporuna benzer ya. Belediye başkan adayları ilk çıkışla birlikte hedefe varabilmek için yoğun çaba harcarlar

 

Bugünlerde adayların artık son düzlüğe geldiğini söyleşebeliriz. Yani adayların yarışta başarının geçtiği metrelere girdiğini görüyoruz.

 

Yaklaşık 5 aydır sahada en çok oyu alabilmek ve taraftar kazanmak için gece gündüz çalışan adaylar bugünleri en iyi değerlendirebilmek için son kozlarını kullanıyorlar.

 

Adaylığı ilk açıklanan ve sahaya ilk çıkan Mustafa Pekdoğan öncelikle sahaya ilk çıkma avantajını bugünlere kadar taşımış görünüyor. Seçim çalışmalarını yürüttüğü büronun geniş olması, isminin Kırıkkale kamuoyunda aşinalığı ve bazı tabuları yıkma gayreti taraftar kazanmasında etkili oluyor.

 

Yani Pekdoğan son metreleri de iyi kullanırsa hedefe varmasında fazlaca bir engel görünmüyor. Pekdoğan veya Milliyetçi Hareket Partisi bunun bilinci içerisinde çalışmalarını bu yönde yaparak seçimi kazanmak için son gayretlerini ortaya koyuyorlar. Seçimin kulvarında son 100 metreyi iyi kullanmak için ellerinden gelen çabayı harcıyorlar.

 

Adaylığı ikinci açıklanan AK Parti adayı Mehmet Saygılı ise ilk günler Bakanın direk müdahalesinden kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle bir süre sıkıntı yaşamış olsa da özellikle Başbakan’ın mitingi sonrasında çalışmalarında bir ivme kazandı. Saygılı da yarışın son 100 metresini iyi kullanmak adına yoğun8 bir çalışma temposu sergiliyor.

 

Adaylığı en son açıklanan Mahir Yılmaz ise adaylığı ismi ile özdeşleştiği için ilk günlerde Saadet Partisi ile anılmasında bir müddet sıkıntı yaşandı veya kamuoyunda öyle anlaşıldı. Yani Yılmaz kendisinden beklenen yoğun beklentiye o günlerde yeterice cevap veremedi. Veya Kamuoyunda öyle anlaşıldı. Bu süreç yaklaşık bir ay sürdü.

 

Daha sonraki günlerde geçtiğimiz dönemi bilenler hatırlayacaklardır. Yılmaz aynen geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bugünlerde de hissedilir bir atağa geçti. Partiye veya Yılmaz’a destek katılımları, propaganda atağı, ev ziyaretleri, mahalle komite büroları vs.

 

Tüm bunları üst üste koyduğumuzda yarışta bulunan Mustafa Pekdoğan, Mahir Yılmaz ve Mehmet Saygılı’nın son 100 metreye girdiğimiz şu günlerde birbirlerine hatırı sayılır bir fark atamayacakları şimdilik görülmekte iken bu düzlemde hangi aday depar atarsa seçimin galibinin o olacağı kaçınılmaz görünüyor.

Yani 3 M’den hangisi şehrin emiri olacak 30 Mart’ta hep beraber göreceğiz      

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu