MURAT KARADAĞ


Siz nerenin vekilisiniz?

Siz nerenin vekilisiniz?


Milletvekili sayımız düşebilir, Kırıkkale’nin Milletvekili sayısı düşebilir vs.

 Yanılmıyorsam daha önce de Milletvekilimiz Oğuz Kağan Köksal bu yönde bir açıklama yapmıştı.

 O dönem belki dil sürçmezsidir diye düşündüm. Veya bunun önlenmesi için çalışma önerisi sandım.

 Veya Milletvekili sayımızın düşmemesi için Kırıkkaleliler olarak ne gerekiyorsa onu yapalım kabilinden bir açıklama sandım

 Kente daha çok yatırım yapılması, iş sahasının açılması ve göçün önlenmesi için Milletvekilleri olarak çalıştıklarını düşündüm.

 Kötü bir haberin iyi bir habermiş gibi sunulmasına o dönemde küçük çaplı da olsa aramızda tepki gösterdiğimizi hatırlıyorum.

 Öyle ya bir şehrin Milletvekili sayısı neden niçin düşer? En basit tanımlama ile yanıtlanacak olursa, kentin nüfusu düşerse Milletvekili sayısı da düşer.

 Öyle değimlidir? Benim bildiğim kadarıyla mevcut yasaya göre şehirlerin milletvekili sayıları o şehrin nüfusuna göre belirleniyor. Ben öyle biliyorum.

 Şimdi eğiri oturup doğru konuşmak gerekirse geçmiş tarihlerde Milletvekili Oğuz Kağan Köksal’ıı bu açıklaması bulunduğu konumu ile çelişmiyor mu?

 Kentin işsizliğini çözecek, iş alanlarının kurulmasına öncülük edecek yani bir Milletvekilinin böyle açıklama yapmasının izah edilir yanı var mı?

 Elbette olmaması lazım. Bir şehrin büyümesi, gelişmesi ve nüfusunun düşmesi yerine artması o şehrin her yönüyle yaşanabilir şehir olmasıyla mümkün olacağına göre Kırıkkale niçin öyle olmuyor?

Kırıkkalelinin Türkiye ortalamasının üstünde bir oy vererek göreve seçtiği Milletvekillerinden şikayet değil daha çok hizmet beklemesi fazlasıyla hakkı değil mi?

 Önceki gün Milletvekilimiz Ramazan Can’da bu yönde bir açıklama yapmış. Hafta sonunda İl binasında yaptığı açıklamada bugünlerde tartışılan dar bölge seçim sisteminden kaynaklanan durum olduğunu söylemiş

 O da Kırıkkale’nin milletvekili sayısının düşebileceğini ima etmiş. Tuz rafinerisi çalışmasından sıkıntı çıktığını söylemiş. Yani Kırıkkale’ye kötü haberler vermiş.

 Can, Köksal’ın yaptığı açıklamadan farklı olarak vekil sayısının düşmesinin bugünlerde tartışılan dar bölge seçim sisteminin getirdiği bir zorunluluk olduğunu söylemiş.

 Her neyse her iki bahanenin de bir vekil tarafından öne sürülmesi hiçte hoş olmamış. Nüfusla ilgiliyse sorumlusunun kim olduğu ortadayken dar bölge sisteminden kaynaklanıyorsa yine sorumlusunun milletvekilleri olduğu b.ir gerçek değil mi?

zahit erdem
12.05.2014 13:47:54
EVET KARDEŞ BUNLAR BAŞKA YERLERİN VEKİLLERİ ONUN İÇİN KIRIKKALEDEKİ VEKİL SAYISININ DÜŞECEĞİNİ MÜJDELİYORLAR HALKA

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu