MURAT KARADAĞ


Siyasetin Kel” alakası


Siyasetçi deyince şöyle biraz göbekli, daha çok koyu renk takım elbise giyen, biraz da seyrek saçlı insan profili belirir hafızamızda.

Yani genellikle keldir siyasetçiler.

Bakmayın siz son yıllarda biraz genç biraz gösterişli ve de oldukça havalı siyasetçilere…

Siyasetçinin hası kel olanıdır” diyor vatandaş… Öyle ya bugünlerde kel bir siyasetçi var ya, Murat Çakırca. Deyim yerindeyse bir çıktı pir çıktı.

Partisinin ön seçim kararı ile birlikte kendini sokaklara atan Çakırca bildiğim kadarıyla o gün bu gündür sokaklarda.

Pek alışık olmadığımız bir siyasetçi profili. Öncelikle yaklaşık 4 aydan bu yana hareket halinde. Dur durak bilmiyor, yılgınlık hiç yok.

Yakınlarının ifadesine göre 10-15 kilo verdi. Daha 39-40 gün var kaç kilo daha verir bilinmez ama bu gidişle iğne iplik kalacak.

Besbelli siyaseti seviyor. Söylemleri de bu yönde. Üstelik siyaseti almak için değil vermek için yapıyor. Devletine borucu olduğunu düşünüyor.

Öyle ya bu devlet kendisini okutmuş, hem de 3 üniversite birden. Yoksul ailesine hiç yük olmadan okumuş bu ülkenin insanlarının sayesinde.

Şükrediyor kazancına. Şimdi borcunu ödemenin zamanının geldiğine inanıyor. Madem toplumun vergileriyle okumuş, onu ödemek istiyor.

Samimi, samimiyetten öte siyasetin bu olması gerektiğini düşünüyor. Siyasetçi almamalı vermeli felsefesini kendine rehber edinmiş.

Gittiği her yerde bulunduğu her toplumun karşısında kendisine bir yer buluyor. İkna ediyor. Kendisini kabullendiriyor. İnandırıyor.

Samimiyetini hissettiriyor. Mesleğinin avantajını kullanarak partisini kendini ve niçin aday olduğunu bir güzel anlatıyor.

Yani Murat Çakırca Kırıkkale siyasetinde yeni yüzlerden olmasına karşın yılların siyasetçilerine adeta meydan okuyor desek yeridir.

Kısa sürede uzun mesafe aldığını ve kendini kabul ettirdiğini söyleyebiliriz. Niçin?” diyenlere söylüyorum, bakın durum ortada.

Bazı ziyaretlerine katılıyorum. Mesleğim gereği kendisini takip ediyorum. Vallahi gördüğüm manzara bu. Sempatisi, siyasi çıkışları ve malzemeyi kullanma kabiliyeti tam.

Önceki gün sabah saatlerinde, evde dinleniyordur düşüncesiyle kendisini telefonla aradım. Bir ziyarette olduğunu söyledi. Ben de kısa kestim.

Evde olduğunu düşündüğümü söyledim biraz espri olsun diye, hiç olmazsa Pazar günü bari dinlenmesi gerektiğini şaka yollu tavsiye ettim.

O da bana şimdi dinlenmenin zamanının olmadığını belirterek 8 Haziran sabahı başarmanın gururu ile dinlenmeyi düşündüğünü söyledi.

Neticede hem sosyal demokrat, hem Avukat hem de Keskinli olan Murat Çakırca üstelik te başlıkta ima etmeye çalıştığım özelliği ile Kırıkkale siyasetine yenilik getirdi

Yani Murat Çakırca gür saçlı ve genç adayımızın yanında göbekli ve uzun boylu adaylarımızın bulunduğu bir dönemde Kırıkkale siyasetinin en çok konuşulacak ismi oldu.

Yani Murat Çakırca'nın tırnak içinde kelliği ile siyasetin alakasını yukarda anlatmaya çalıştığım özelliklerini alt alta koyduğumuzda ortaya çıkan sonuç olarak açıklayabilirim

Tabi ki 7 Haziran seçimlerine şunun şurasında 39 gün gibi bir süre var Siyasetçi bir büyüğün söylediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre aynı zamanda çok kısa bir zaman.    

Gazetemizin acar yazarı Habilhan Hoca” da bizim kel siyasetçiler gibidir. Göbek kısmından tutmasa da saçsız hali ile siyasetçi olmaya dünden aday. Ah bir de emekli olsa...

gurbetçi
28.04.2015 15:38:41
habilhan hoca kısmı çok komik olmuş :) onunda yolu açık olur inşallah.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu