ÖZNUR ÖZDER BAZ


SİYASETİN GÜNDEMDEKİ YÖNÜ

SİYASETİN GÜNDEMDEKİ YÖNÜ


 Ülkemizde yapılacak olan genel seçimlere çok az kaldı. Zaman öyle hızla ilerliyor ki farkına varamıyoruz. Hele ki son yıllarda yapılan seçimler ve hazırlıkları noktasında gelinen aşamanın fazlası ile tutarsız olduğu kanısındayım.
Şu sıralar herkesin dilinde politika yapmak, politik söylemler var.
Peki, politika nedir?
Politika toplumda yaşayan insanlar arasında bir çatışma, bir mücadele ve kavgadır. İnsanlar yaradılışları, sosyal ve ekonomik durumları bakımından değişik fikirlere ve değişik çıkarlara sahiptirler. Çıkar çatışmasının asıl konusu da toplumdaki değerlerin paylaşılmasıdır. 
İnsanlar arasında düşünce ve çıkar ayrılıkları var olduğu sürece politika da var olacaktır.
Aslında politika insanların yaşayışlarını yakından ilgilendiren ve etkileyen bir faaliyettir. İnsanlar, bu faaliyetin bir amacı olması gerektiğini ve bu amacın da kendi yaşantılarını daha iyiye götürmek olduğunu düşünürler. Siyasal iktidardan da bunu beklerler.
Lakin bu siyasal  çatışmanın mücadelenin üslubu olması gerekmez mi? Her ne kadar kazanmak insanın doğası gereği de olsa saygı, sevgi ve emeğin olmadığı toplumlar demokratik yolda tıkanır.
Seçimlere az kala bütün partiler insanların menfaatlerine uyabilecek vaatler sunmaya başladılar. Tabii ki herkes akla, mantığa ve kendine uygun siyasi görüşüne göre hareket edecektir.
Vaatlerin siyaset konusunun vazgeçilmez bir parçası olduğu kanısındayım.önümüze sunulan bu vaatleri gerçekten incelemek gerek.iktidara gelecek partinin ülkemizi içeride ve dışarıda çıkarlarımızı nasıl koruyacağı konusunun hassasiyeti ülkesini her seven vatandaşın bilmesi gereken nokta olmalıdır.
Ülkemizdeki işsizliğin önüne geçme konusunda yapılacak olan girişimlerin enstantane olması gerçekten üzücü.
Neden üzücü? Çalışmadan alın teri dökmeden aile yardımı altında dağıtılan para insanlığımızı tembellikten başka bir yere götüremez kanısındayım.
İşsizliği daha da artırır.
Yerin kilometrelerce altında çalışan maden işçisi ile bahanesi olmadan çalışmayanın arasında fark olmalı.
Seçmen olarak geçmişte yapılan hizmetlerin eksikliğini, hangi projelerin vaat edilip de gerçekleşmediğini bir kez daha düşünmeliyiz. İnsanlarımızı küçük yardımlarla çok kolay kandırabileceklerini düşünenlere demokratik olarak oyumuzla cevap vermeliyiz.
İnsanımız her zaman kendi çıkarlarını düşünür. Ne var ki etrafımıza baktığımızda kişisel menfaatlerden çok ülke menfaatlerini düşünerek siyasi kararlarımızı vermeliyiz.  
 Yüce Yaradan yüreğinde, gönlünde vicdan korkusu olanlarla karşılaştırsın.
******
18 MART   
ÇANAKKALE ZAFERİ
 Çanakkale savaşı, hiçbir devletin ,milletin, ordunun vatan sevgisinden  daha güçlü olmadığını, olamayacağını gösterir. Çanakkale şehitleri vatan sağ olsun dediler.Torunlarına öyle bir vatan bıraktılar ki şehit kanları ile sulanmıştı.
Karşımızdakiler dünyanın dörtte üçüne egemendi. Çok güçlü, zengin ve çok etkili  idiler.
Atalarımız bu gücü yendiler.
Çanakkale nedir ? Oku öğren bu toprak  binlerce şehidin armağanıdır.
? Sözcüklerin kısır kaldığı gerçek bir destandır Çanakkale,
? 250 bin şehidi kucaklayan döşektir Çanakkale,
? Dillerin lisanların aciz kaldığı makaledir Çanakkale,
? Şairlere şiir, âşıklara türkü yazdıran bir ilhamdır Çanakkale,
? Çanakkale geçilmez! İşte bu iki sözcüğü ebedileştiren, düşmanların bile saygı duyduğu direniştir Çanakkale,
? Kaldırılamayacak kadar ağır mermilerin hafiflediği,mekândır Çanakkale,

Bugün bu vatanda özgürce yaşayan bizler,vatan uğruna kan ve canlarını veren tüm adsız kahramanlara ve Türk ordusuna  sonsuz şükranlar sunarız.
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli