MURAT KARADAĞ


Sıralamada yeri garanti aday adayları

Sıralamada yeri garanti aday adayları


Siyaset Rüzgarı AK Parti’den esiyor diye kızanlar var mıdır, vardır!

Ne yalan söyleyeyim haklılar. Büyük bölümü AK Parti’den oluşan bir Siyaset arenasının tarafsızlığı olur mu? Olur abi. Bal gibi olur.

Olmazsa zaten rüzgar her yönden değil tek yönden esiyor demektir.

Çünkü Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de siyasetin gündemin birinci maddesinde AK Parti var.

 

Muhtemelen CHP’de hareketlilik bugünden sonra başlayacak. MHP’de de durum aynı. Öyle ya, hareket var da biz mi yazmıyoruz…

 

Gelelim yazmak istediğim “Yerim garanti” siyaseti yapanlara.

 

Son günlerde kamuoyunda bazı isimler üzerinde milletvekili adaylığı sıralamasındaki yerinin garanti olduğunu söyleyen siyasetçilerin sayısı almış başını gidiyor.

 

Bu duruma, reklamın iyisi kötüsü olmaz açısından bakıldığında “Eh işte” denilebilir. Ancak zamanla rahatsızlığa neden olur.

 

Bunun örneğini AK Parti içinde yükselen tepkilerden anlıyoruz.

 

Bu duruma; “Yerim garanti diyenler listeye girerse Kırıkkale’den meclise en az 10 vekil gider” esprisi kulaktan kulağa söyleniyor

 

10 rakamı belki biraz abartı duruyor. Ancak şuan AK Parti’nin mevcudiyeti aynen bu şekilde. Yani iki aday adayından birisi aday listesinde olduğunu marifetmiş gibi anlatıyor

Özellikle eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın taraftarlarının başlattığı bu kampanyaya diğer aday adaylarının tamamının dahil olduğunu görüyoruz.

Dün aday belirlenmesi için öngörülen üç aşamadan birisi olan temayül yoklaması yapıldı. Delegelerin kullandığı oylar çuvalla Ankara’ya götürüldü. Yani seçim yapıldı.

Bundan sonraki çalışmalar sonucunda listeyi oluşturacak 3 isim belirlenecek ve kamuoyunun önüne çıkartılacak. Adaylığını şimdiden ilan edenler o zaman ne diyecek doğrusu çok merak ediyoruz.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu