MURAT KARADAĞ


Sessiz ve suskun seçim!


Aslında siyasetçinin, milletle oyun oynanamayacağını öğrendiği bir seçim süreci yaşıyoruz! Hep birlikte.

Artık, millete rağmen bir şeylerin olmayacağını anladı hem bizim siyasetçiler hem karanlık güçler. Hem de bugünün muktedirleri. Geç olsa da

Milleti silahla, senaryoların bir parçası etmekle, ekonomik şantajlarla dizayn edenlere şimdi milletin duruşu oldukça net! Bunu bugün hep birlikte görüyoruz

Devletin gücü, malum medyanın algı operasyonu ve son 10 yılda iliklerimize kadar hissettiğimiz ve adeta bir tiyatro gibi izlediğimiz gelişmeler. İşte bugün bunların boş olduğunu biliyoruz.

Söylüyoruz ya sürpriz yapılacağını haykırıyoruz ya. Sesiz kalarak. Bu sessizlik elbette ki ?Kuzuların sessizliği? olarak algılanmasın  

Özellikle Kırıkkale gibi Anadolu kırsalında yaşayanların artık kabuğunu kırma, kendini bulma, kullanılmama adına önemli bir süreçten geçtiğini söylemek istiyoruz. Zaten durum onu gösteriyor. 

Seçime sayılı gün kala bugün anket şirketleri dahi milletin duruşunu ortaya koyma adına yeterli gelmiyorsa bu durum milletin karar noktasında ortaya koyduğu akılcı duruşun ta kendisidir!

Kırıkkale?de bile siyasetçi karşısında, ya da köyüne misafir ettiği devlet temsilcisine meramını anlatmada çekince duymuyorsa vatandaş, artık maymun gözünü açmış demektir. Durum öyle değil mi?

Bugün siyasetçiler seçime birkaç gün kalmasına rağmen vatandaşın duruşunu net bir dille ifade edemiyor, Gerek iktidar gerekse muhalefet adayları bir ?SESSİZLİK VE SUSKUNLUK?tan bahsediyor!

Bu suskunluk tek başına bir suskunluk veya sessizlik değil? Hem tehlikeli, hem ürkütücü, hem korkutucu, hem de tedirgin edici. Manidar bir sessizlik veya suskunluk. İşte işin aslı bu

Tüm siyasetçiler bu sessizliğin neticesini merak ediyor. Biz gazetecilerde dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz ya?

Bu merak 7 Haziran yaklaşırken kimi siyasetçiye tedirginlik kimisine ise aşırı dozda heyecan olarak yansıyor.

Peki, vatandaş neden sessiz veya suskun?

Açık bir ifade ile neden renk vermiyor?

Suskunluğun en belirgin iki gerekçesi  üzerine konuşalım isterseniz..

Birinci gerekçe aynen şöyle:

Vatandaş suskun. Çünkü oy vereceği siyasi partiyi zaten biliyor. Siyasi yorgunluğu da bunun yanına koyduğunuz vakit suskunluğun diğer adı ?zaten yeri belirlenmiş oy? anlamına geliyor.

İkinci gerekçe de benzer şeyler

Evet, vatandaş suskun. Suskunluğun sebebi önceki seçimlerde yani bir yıl önceki mahalli seçimde gizli. Çünkü vatandaş tepkili. Tepkisinin nedeni ile susmayı, 7 Haziran günü konuşmayı tercih ediyor! Kim bilir sürpriz yapacak belki.

Her iki ihtimal üzerine yapılan hesaplar 7 Haziran?a dair heyecanın boyutunu artırıyor. Sinirleri de geriyor.

Bu suskunluk neye alamet, vatandaş tercihini çoktan yaptı mı, yoksa hakikaten bir tepki suskunluğu mu, elbette ki orasını 7 Haziran?da göreceğiz

Belki de geçmişte suskunluğun getirdiği netice bugün tam tersi tecelli edecek. Belki de onun tam ortası. Veya tam tam tersi onu sağduyulu seçmen tayin edecek.

AK Parti yine 3?te 3 yapacak mı? CHP 1 vekil mi gönderecek, MHP iddiasını gerçekleştirecek mi? veya hiç birisi mi olmayacak biz yine de 7 Haziranı bekleyelim. SESSİZ VE SUSKUN?

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli