YUNUS PEHLİVANLI


SESSİZ ÇOĞUNLUĞU GÖRDÜM

SESSİZ ÇOĞUNLUĞU GÖRDÜM


Yerel seçimler öncesi ameliyat olmak zorunda kaldığım için bir süre yazılarıma ara vermek zorunda kaldım.

Tabii bu sürede yerel seçimlerle ilgili haberleri,yorumları ve televizyonda yayınlanan mitingleri bol bol izleme imkanım oldu.

Hastane odasında yatarken Kanal 24 televizyonunda Başbakanın Kırıkkale mitingini naklen izledim.O gün herkesin olduğu gibi benimde miting alanındaki yoğun kalabalık dikkatimi çekmişti.

 

          Emniyet kaynaklarından o mitinge katılanların sayısının yaklaşık 35 bin kişi civarında olduğunu duymuştum.Bu kalabalık başka yerlerden taşımadır diyenlerde olmuştu. Ancak seçim sonuçunda alınan 50 bin küsur oy bu mitingdeki kalabalığın taşıma olmadığının  göstergesi oldu sanırım.

 

          Bu mitingde dikkat çeken bir diğer hususta mitinge katılanların çoğunluğundaki heyecan,çığlık çığlığa bağırmalar ve atılan yoğun sloganlardı.Başbakan Kırıkkale mitinginde bir saate yakın konuştuysa eğer mitinge katılan halk yaklaşık 40-45 dakika çığlık attı,slogan attı.Yani mitinge katılan ve adına –SESSİZ ÇOĞUNLUK- denilen halkta müthiş bir katılım ve coşku vardı.

 

           Tüm bunları zaten televizyonda yada Cumhuriyet Meydanına gelerek bu sahneleri izledik ve biliyoruz diyebilirsiniz.Tüm bunları hatırlamamın ve sizlere de  hatırlatmamın nedeni ise seçim gecesi Hüseyin Kahya Parkı kenarında Ak Parti Kadın Kolları bürosunun önünde seçim sonuçlarının ilan edildiği konuşma platformunun orada gördüğüm manzaradır.

 

           Başbakanın Kırıkkale mitingine yaklaşık 35 bin kişi katılmış ve seçimde de 50 binden fazla insan Ak Partiye oy vermişler sizce 30 Mart gecesi seçim kutlamasına kaç kişi katılması gerekirdi?.

Yada şöyle sorayım.Seçimi Kırıkkale’de MHP yada Saadet Partisi kazanmış olsaydı, 30 Mart akşamı bu kutlama Cumhuriyet Meydanında en az 5-10 bin kişiyle yapılırımıydı-yapılmazmıydı?

 

         Ben o gün, yani 30 Mart akşamı, Hüseyin Kahya Parkı kenarında Ak Parti adayı Mehmet Saygılı’nın konuşması için yapılan platformun yanında,sağında,solunda ve önünde yaklaşık 500 kişi gördüm.Bu parti meydana 35 bin kişiyi toplamış,bu partiye ve Saygılı’ya 50 binden fazla oy verilmişti ama kutlamaya sadece yaklaşık 500 kişi gelmişti.Bu gecede gördüğüm şuydu.

Evet. Ak Partiyi, o sokaklarda,caddelerde görünmeyen, hatta kutlama gecesine bile gelme gereği duymayan SESSİZ ÇOĞUNLUK kazandırmıştı.

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu