MURAT KARADAĞ


Şerefsizsiniz, hainsiniz, kahpesiniz!


Bu cümleleri Cumartesi sabahı Türkiye´yi yasa boğan saldırı ile ilgili sosyal medyadaki haberleri incelerken okudum. ?Cuk diye oturmuş? denir ya tam da yerinde kullanılmış cümle.

Evet, henüz daha İstanbul katliamının yasını tutarken, yüreğimizdeki kin ve nefretin ateşi sönmemişken bu defada benzer bir katliam haberi Anadolu´muzun kalbi Kayseri ilimizden geldi.

Öyle ya böylesi bir insanlık dışı katliamı, hainliği ancak şerefsiz olan, hain olan kahpe oğlu, kahpeler yapar. Onun içindir ki yazımın başlığını böyle atma gereği duydum.

Sözün bittiği yerde olduğumuzu düşünerek ?Son sözüm olsun? diyerek?

Hakikaten sözün bitti yerdeyiz.

Sözün yerle yeksan olduğu, alaşağı olduğu, 

Anlamını yitirdiği bir zaman dilimindeyiz. İçimiz yanıyor bazen düşünüyorum biz millet olarak bunları hak ediyor muyuz? Diye?

Önce 44 can. 38´i polis memuru her biri gencecik fidan. Her biri ay yıldızlı şanlı bayrak. Onlar bizim canımız, göz bebeğimiz, yürek sızımız. Onların yasını bile tutamadık.

Dağdaki inleri başına yıkılan insanlıktan nasibini alamamış, kan emici vampirler bu defa da Kayseri´de ortaya çıktı. Karanlık, kanlı ellerin kullandığı zavallı biçare varlıklar.

Aldıkları talimatı işe yaramaz pis canları pahasına yerine getirmekte hiç tereddüt etmeyen vatan hainleri tek sorumlulukları bu vatanı korumak olan 14 vatan evladımızı daha acımasızca, şerefsizce, kalleşçe katlettiler.

Hepimiz biliriz. Askerlikte en güzel vakit çarşı izninde geçirilir. Çarşı iznine çıkan her askerin kalbi pır pır atar, sonsuzluğa, masmavi gök yüzene kanat çırpan güvercinler gibi.

O kara gün izine çıkan yiğitlerde aynı duyguyu yaşıyorlardı. Bazıları kahvaltı bile yapmamıştı, çarşıda mükellef bir kahvaltı yapma hayali kuruyordu belki de. Kim bilir?

Kimisi anne-babası ile rahat rahat anne babasıyla hasret giderecekti, kimisi kardeşi, ablasıyla uzun uzun konuşacaktı. Belki de sevdiğinden bir haber alacaktı.

Kimi ağabeyini arayıp işlerinin nasıl olduğunu soracaktı, kimisi hayat arkadaşıyla hasret giderecekti, hatta telefonun ucundan yavrusunun sesini bile dinleyecekti uzun uzun.

Belki de alışveriş yapacaktı teskeresi yaklaştığı için. Tıpkı özel hareket polisliğine müracaat etmek için o yolculuğa çıkan yiğit Mehmetçik gibi. Hepsinin bir amacı vardı ya

Hepsi de sabah tıraşını olmuş, sivil elbiselerini giymiş, belki de akşamdan boyadıkları ayakkabılarını son kez parlatıp o otobüse binmişti. Hain saldırıdan habersiz?

Sabahın ilk servisiydi yiğitleri taşıyan o otobüs. Kırmızı ışıkta durduğunda o kahrolası patlama. Hain ellerin maşası düşünmeden patlattı üzerinde oturduğu bombayı?

14 fidanımızı katletti, 14 fidanımız arkalarında bıraktıkları hikâyelerle mis kokularıyla şehadet şerbetini içtiler hep birlikte, Çarşı planlarını uygulayamadan.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu