MURAT KARADAĞ


Serdar, MHP´ye yarar


Bir anlamda siyasette risk gibi görünen bu hareket MHP´ye nasıl yansır bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki o da MHP´nin önümüzdeki seçim önünün açılıp veya kapanması seçimidir.

Bu manada tüm ülke genelinde olduğu gibi MHP´nin Kırıkkale´deki durumu da genele şamildir. Her zaman Kırıkkale´den vekil veya belediye başkanı çıkartma potansiyeline sahip MHP´nin ilimizde de iktidara alternatif olma gibi bir yükümlülüğü vardır.

Genel Başkan Bahçeli´nin son çıkışları, seçime bir yıl kala aday adaylarını kamuoyuna duyurulması gibi yeni bir strateji geliştirmesi parti teşkilatlarının yükünü biraz daha ağırlaştırıyor. Teşkilatların bu bilinçle bu baş döndüren hız içinde kamuoyunun önüne çıkaracakları aday adaylarını elbette ince eleyip sık dokumak gibi bir sorumluğu da üstlenmiş oluyorlar.

Bu manada Kırıkkale teşkilatı da genel merkezin talimatları doğrultusunda hareket ederek aday adaylarını kamuoyuna tanıtmaya başladı. Önceki gün Serdar Yarar aday adaylığını düzenlediği bir yürüyüş ve toplantı ile kamuoyuna duyurdu.

İl Başkanı, Merkez ve diğer ilçe Başkanları parti kurmayları ile partinin ileri gelenleri ve diğer aday adaylarının ve partililerin özellikle gençlerin de hazır bulunduğu toplantıda mütevazı, olumlu ve yapıcı mesajlar içeren konuşmalar yapıldı.

Aday adaylığını açıklayan Serdar Yarar da daha önce de olduğu gibi burada da yaptığı konuşmada kendisini anlatırken abartılı sözlerden kaçınması, sürekli incelik göstererek kendi durumunu özetmemesi hoş, hoş olduğu kadar yaşının ve konumunun gereği bir mütevazılık olarak değerlendirilmeli.

Kendisini daha önceki yıllardan fazlaca tanımadığım Serdar Yarar´ın belli ki parti içinde uzun zaman bulunmuş, partinin çeşitli kademelerinde de görev almış. Çevresindeki simalardan da anlaşılacağı üzere yaşının henüz genç olmasına rağmen kendisini iyi yetiştirmiş belli ki işinde de oldukça başarılı. Konuşmaları, hal ve hareketleri, ticaret ile olan ilişkisi, ticarette ki başarıları, parti içindeki konumu ve mücadeleci yapısı Serdar Yarar ile ilgili önemli ipuçları veriyor.

Kısacası Serdar Yarar veya bir başkası Milliyetçi Hareket Partisinin seçime bir yıl kala başlattığı bu hareketin elbette önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Şu ana kadar aday adaylığı için 7-8 ismin öne çıktığını görüyoruz. Serdar Yarar da bunlardan biri olarak aday adaylığını resmileştirdi. Hepsinin de Allah yolunu açık etsin demekten başka bir şey söylemenin de şu an için bir yararının olacağını düşünmüyorum. Gün ola harman ola.

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli