HABİLHAN PEHLİVANLI


Sen çok yaşa Köstekli?


Süleyman Köstekli´yi Kırıkkale´de bilmeyen yoktur sanırım.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin uzun yıllardır başkanlığını yapan?

Bu yönüyle de birçok siyasetçi, birçok parti, birçok iktidar, birçok devir, dönem görüp geçirmiş,

Ama uyumlu kişiliğiyle herkesin sevip saydığı bir şahıs olarak isminden her zaman söz ettiren Kırıkkale´mizin renkli bir simasıdır.

Keskin eşrafından meşhur Lokantacı Yirik Yaşar´ın oğlu olan Süleyman Köstekli, babasından aldığı ?mukallit? kişiliğini her ortamda gösteren, muhabbetiyle sevilip sayılan bir kişilik olarak dün Kültür Merkezinde düzenlenen Hacı Taşan´ı Anma Programının ana konuşmacısıydı.

Sayın Valimizin açış konuşmasında da ifade ettiği gibi kitabî bilgiler değil, merhum babasından dinledikleri ve kendi anılarıyla süsledi Hacı Taşan sunumunu?

Sayın Köstekli her zamanki sevecenliği ve samimiyetiyle anlattı Hacı Taşan´ı? Bu yüzden olsa gerek, salonu dolduran genç yaşlı herkes pür dikkat dinledi Köstekli´yi? En ufak sıkılma belirtisi gözlenmedi salonda?

Belli bir yaşın üstünde olup da zaten Hacı Taşan´ı sevenler bir yana, salondaki liseli gençlerin bile çıt çıkarmadan, merakla, adeta dedelerinin anlattığı bir olayı dinler gibi dinlemeleri, ?İşte budur? Sen çok yaşa Köstekli? dedirtti bizlere?

Hacı Taşan´ın kimi zaman ağıt, kimi zaman bozlak, kimi zaman türkü, kimi zaman da oyun havası olup yıllardır yüreklerimizi dağlayıp, ?koltuğumuza hava yollayan? eserlerinin sözlerinden, şiirlerinden örnekler verdi. Lakin son günlerde yoğun bir şekilde gelen şehitlerimizin ruhlarına saygısızlık etmeme adına seslendirilmedi, sözde kaldı bu eserler? Merhum Hacı Taşan´ın yeğenleri de programdaydı, ancak bu kez onlar da dinleyici oldular? Şehitlerimizi hep birlikte dualarla yâd ettik bu kez?

? Ve Köstekli Keskin´in, Kırıkkale´nin çok önemli bir diğer sanatçısı, Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı´yı da unutmadı tabi ki? Onunla ilgili bir anıyı da paylaştı salonu dolduran genç yaşlı herkesin yoğun alkışları altında?

Hepsinin de ruhu şâd olsun?

***

Köstekli´yi çok fazla anlatmama gerek yok sanırım. Zaten herkes tanıyor?

Lakin mevzu Kırıkkale´nin kültürü ve sanatı olunca ben dayanamıyorum!

Bu kadar zengin bir kültüre sahip memleketimizin bu kadar sahipsiz oluşuna?

Kırıkkale´nin kültürüne katkıda bulunacak kişilerin kişisel hırslara ve siyasete kurban edilmesine?

Kafamızda birçok proje varken hiçe sayılmamıza?

Kırıkkale´mize ve Kırıkkale´mizin kültürüne, sanatına yapılan bu ihanete dayanamıyorum?

?Ve samimiyetle Kırıkkaleli olduğunu söyleyip Kırıkkale´ye cân-ı gönülden hizmet eden ve edecek olan siyasetçilere sesleniyorum:

Ne zamana kadar bu memleket bu kadar sahipsiz kalacak?

Bu memleketin öz evlatlarının yolu ne zaman açılacak?

?Sen çok yaşa Köstekli? dedim yazımın başlığına? Allah ömür versin? Lakin o da yaşını başına aldı gidiyor? Memlekette kaç Köstekli daha var, kültürümüzü sanatımızı anlatacak?

Yeter artık, yeter, açın yolumuzu da şu memlekete bir el atıp kaldıralım ayağa!!!

 

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false