OSMAN ÖCAL


Sen, Bilirsin ?II-


Oysa bu millete sözde bir çözüm süreci yaşatılmış ve bu süreç boyunca ?Andımızın kaldırılması´ gibi birçok milli değerimiz alt üst edilmiş, Habur olayı yaşanmış Terör elebaşçısı ile görüşmeler yapılmış, teröristlerin yurt dışına çıkması garantisi verilerek barış tamtamları çalınmıştı.

Ergenekon ve Balyoz gibi Türk askerini suçlayıcı olaylar yaşanarak çok sayıda asker ve sivilin bu davalarla ilgili içeri alınması gerçekleşmişti. Bölücü ve asker polis, öğretmen demeden binlerce insanın ölümünden sorumlu bebek katili olduğu unutturulmaya çalışılarak terör elebaşçısı sütten çıkan ak kaşık muamelesi görmüş, yattığı yerin konforu ve rahatlığı sağlanmış, hakkında güzellemeler dizilmişti.

O dönemde kimler ne söylemiş birkaç örnek verelim: Beşir Atalay 6 Haziran 2014´de Diyarbakır çözüm süreci çalıştayında: Abdullah Öcalan´ın İmralı´ya giden HDP heyetiyle verdiği mesajları da önemli ve olumlu bulduklarını belirterek: ?Bunlar bizim de düşüncelerimiz? diyordu. 15 Ocak 2014 tarihinde büyükelçilerle yaptığı toplantıda ise: ?Öcalan Kürtlerin lideridir.? Sözünü sarf etmişti.

Orhan Miroğlu 17 Haziran 2014´de Ülke TV Bıçak Sırtı Programında: ?Şimdi PKK terörist bir örgüt mü? Hayır, PKK terörist bir örgüt değildir. PKK kendi topraklarında belli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir.? Diyerek gündem oluşturmuştu.

Yalçın Akdoğan´ın 07.06.2014 tarihli bir söyleşide: ?Ben Öcalan´ın süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum? Olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi vardır.? Demesi.

Bülent Arınç´ın gazetelerin Ankara temsilcileriyle görüşmesinde:  ?Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı? ifadesini kullanması. Bir bakanlar kurulu toplantısı sonunda: ?Öcalan´ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz. Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan´ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?? Demesi.

Sadullah Ergin´in CNN Türk´te Taha Akyol´un sunduğu Eğrisi Doğrusu Programında: ?Öcalan bölgenin ve Türkiye´nin reel politiğini daha sağlıklı değerlendiriyor. Geçmişteki yaklaşımıyla şimdiki arasında pozitif fark var. O yüzden tekrar bu süreç başladı.? Demesi.

Rusya´nın Sesi´ne konuşan Mehmet Metiner´in terörist elebaşçısı için: ?Türkiye´nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yerde duruyor?, ?Biz KCK´yı paralel devlet olarak görmüyoruz?, ?Bağımsız bir Kürdistan için silah kullanabilirsiniz. Ama ana dilde eğitim, demokratik özerklik, bunlar için silah kullanılmaz.? Demesi.

Yasin Aktay´ın: ?Abdullah Öcalan dünyanın geleceğini çok iyi okuyor.? Demesi.

Başbakanın: ?Bana serok Ahmet diyorlar, Cumhurbaşkanının: ?Pkk ile görüşen arkadaşları ben gönderdim.? Demesi; sizce bunlar, başbakanın: ? Nerde zalim varsa onun yanında olacağız? demesi gibi dil sürçmesi veya gaf olabilir mi?

Yandaş yazarlardan bazıları ise şöyle demişti:  Hilal Kaplan: ?Abdullah Öcalan ölmeyi değil, yaşatmayı seçti...? Yiğit Bulut: ?Öcalan, Ortadoğu´da Türkiye´nin önünü açıyor.? Emre Aköz: ?PKK terör örgütü değildir. Öcalan´a terörist demek, denize göl demektir.?Etyen Mahçupyan: ?Öcalan´ın çok geniş bir prestij alanı var. Nadir insanlardan biri.?

Nihal Bengisu Karaca: ?Bebek katili denilen Öcalan bize geleceği gösterdi.?Cem Küçük: ?Öcalan olmasaydı şu an çoktan kan gövdeyi götürmüştü.?

Seçimden sonra başta Cizre, Şırnak gibi yerleşim alanları olmak üzere birçok yerde terör örgütünün olayları tırmandırma planlarının da olduğunu unutmamak gerekir.

Zamana ve duruma göre farklı söylem ve uygulamalar, rayına oturtulamamış bir yönetim anlayışı ve milliyetçiliğin oy devşirme aracı olarak kullanılması? Sen, bilirsin?

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli