MURAT KARADAĞ


Selamünaleyküm

Selamünaleyküm


Allahın selamı üstünüze olsun.

Evet Kırıkkale il genel meclisinin ilk toplantısının açılışı geçici meclis başkanı Ahmet Demirbilek’in bu anlamlı temennisi ile yapıldı.

 

Allahın adını anmak mutlaka anlamlı ve önemlidir. Bu manada Demirbilek’in açılış temennisi içinde bulunduğumuz ve teması samimiyet olan Kutlu Doğum Haftası’na denk gelmesi daha bir anlam kazandı.

 

Yani üyelerin en tecrübelisi sıfatı ile geçici başkan  seçilen MHP’li Ahmet Demirbilek bu anlamlı ifadesiyle son yıllarda insani ilişkilerden uzaklaşan selamlaşma kültürümüzü unutan gençlere önemli bir mesaj verdi.

 

Her neyse Demirbilek’in alışık olmadığımız bu açılış temennisiyle başlayan il genel meclis toplantılarının ilkinde gündemin ilk maddelerinin ardından herkesin merakla beklediği meclis başkanı seçimine geçildi

 

Seçim kapalı oylama usulü ile yapılacağı için AK Partili Murat Çaykara 11 meclis üyesinin önerisi ile divana teklif edildi. Diğer aday Keskin’den seçilen Şerafettin Atalay sadece kendi teklifi ile önerildi.

 

Bu seçim ve gündemden ve gelişmesinden haberdar olmadığım için Murat Çaykara’nın başkanlığının kesin olduğunu düşünürken durumun hiçte öyle olmadığı oyların sayılmasıyla ortaya çıktı. 

 

Mehmet Demir’in adayı olarak lanse edilen Murat Çaykara muhalefetin olunu da aldığı kanısı uyandıran seçimin ikinci turunda da durumun değişmemesi parti içindeki gizli rekabeti ortaya çıkarttı.

 

Seçim stratejisi ve başında bulunanların bu meseleye ciddi ciddi asılması gelecekte Kırıkkale siyasetine yön verecek AK Parti içinde önemli gelişmelerin olacağına dair bir işaret olarak yorumlandı.

 

Salonu dolduran partililerin kura sonunda genel seçim havasında tezaharuat yapmaları AK Parti içindeki dengelerin neredeyse eşit olduğunu da ortaya koydu. Yani Demir ve ekibinin teşkilata tam hakim olmasa da önemli bir boyutta hakim oldukları bu seçimle bir kez daha kanıtlandı.

 

Önce belediye başkanlığı seçiminde aday belirlemede başlayan veya bu süreçte ortaya çıkan güç savaşında bazılarına göre iç hesaplaşma olarak adlandırılan il genel başkanlığı seçiminde de dengelerin aynı olduğu ancak şansın Atalay’dan yana olduğu bir seçim oldu.

 

Önümüzdeki süreçte daha çok gelişmelere gebe olan ve Belediye Başkanı Mehlmet Saygılı’nın hiçbir şekilde taraf olmadığını bildiğimiz bu durum AK Parti içinde nasıl bir karşılık bulacak, parti içinde olası bir değişiklik yaşanacak mı hep beraber göreceğiz. 

 

bekir elci
16.04.2014 10:51:51
murat karadeşim yine yakalamışssın ince ince ameykümselaaam tebrik ederdim iyi bir konuyu hemde tam zamanına derk geldiğinide hatırlatmışssın tebrik ederim

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu