HABİLHAN PEHLİVANLI


Şehitten sevdiğine mektup(3)

Şehitten sevdiğine mektup(3)


(Dünden Devam)

Demek benim için değilmiş; beni karşılamak için değilmiş bunca hazırlık; sadece devletlûlar için yapılmış her şey; demek sadece sıradan bir dekordan ibaretmişim ben; devletlûların resmi geçit yapabilmeleri için !.. Üzülmüştüm belki biraz ama ruhum aydınlanıyordu yine de ve yollara takılıyordu gönül gözlerim:
Abim yeni evlenmiş; gülememiş
Gardaşı döner sanmış; bilememiş!
Bazı Devlet Erkânı gelememiş (!)
Clinton?a da haber saldık sevdiğim !..
Bu kadar şatafatın ve kalabalığın içerisinde maziye dalıp gittim bir ara; Kendimi, bu kadar vefasızın arasından alıp gittim bir ara ve ??Kahrolsun İsrail?? diye bağırdığımız günler geldi hatırıma? Oysa kalabalıklarına karışıp aynı sözleri söylediğimiz; aynı kıbleye baş koyduğumuz; omuz omuza tekbir getirdiğimiz ve birlikte İsrail?i lanetlediğimiz insanların çoğu beni uğurlamaya bile gelmemişti ve hatta duydum ki onlardan bazıları TC Askeri derlermiş bize ve şehit olarak falan da görmezlermiş bizi:
Bir türkü çığırdım saza gelmedi
Diyeceğim vardı söze gelmedi
Gazze?ye gidenler bize gelmedi
Kime nettik ki ne bulduk sevdiğim ?!..
Gazze için ortalığı yıkanlar
Bizden akan kan değil mi; kim anlar ?!..
Bizi yalnız bırakan Müslümanlar
SİZİN YÜZÜNÜZDEN ÖLDÜK SEVDİĞİM !..
Bütün aldatılmışlıkları, bütün unutulmuşlukları ve bütün vefasızlıkları bir kenara bırakıp; yaşadığı sürece beni daima hatırlayacak olan tek insana -Anama- sarıldım usulca; elini öptüm; ama o fark etmedi bile; çünkü tabutumun üzerindeki bayrağa sarılmış ve ağlıyordu hâlâ? Gözlerini sildim Anamın son kez, meleklerle birlikte. Anam da son kez seslendi arkamdan bana : ??ŞEHİTLER ÖLMEZ GUZUUUMMM...??
Anama son kez baktığımda gözlerinin; gözlerindeki Bebeğinin -Benim- içi gülüyordu. Artık sadece gülüyordu Anam; gözyaşlarını sildiğimi anlamıştı?
Şu an ?`Rabbin Kim`` diye soruluyor
Artık üstüme bayrak seriliyor
Misafirin var; kapı vuruluyor
Melekler, bir de BEN geldik sevdiğim?
  • Perşembe 21.3 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.4 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.7 ° / 6.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu