MURAT KARADAĞ


Saygılı iyi başladı

Saygılı iyi başladı


Evet bugün belediye başkanlığı makamında oturan Mehmet Saygılı’yı daha düne kadar pek kimse tanımıyordu! Seçim sürecinde özellikle siyaset kulislerinde öyle bir hava yaratılmıştı.

Yaratılan hava pekte yalan değildi çünkü şahsen bende pak tanımıyor ve bugüne kadar hiç muhabbetim olmamıştı. Sadece il genel meclisi başkanı olması dolayısıyla mesleğim gereği şahsen tanıyordum.

Fazlaca bir samimiyetimiz veya teşviki mesaimiz olmadı. Kendisini sadece isim ve unvan olarak tanırım esnaflığından bilirim. İl Genel Meclis Başkanlığındaki icraatlarından takip ederdim.

Bugüne kadar kişiliği ile ilgili hiç konuşmadım. Seçim süreci içinde yazdığım bazı yazılarımda adaylığı konusunda birkaç kez isminden söz ettim. Diğer adaylardan bahsettiğim gibi.  

Belediye başkanı olduktan sonra birileri gibi “Ben yıllardır tanırım, iyi çocuktur, dürüsttür, iyi yöneticidir vs” demek yerine ben şahsıma doğrusunu söyleyeyim de kim ne anlarsa anlasın.

Öyle ya, adaylık konusunda ismi öne çıktığında cümle alem, yediden 70’e herkes, hiç tanınmadığını, çevresiyle hiç bağının olmadığını hatta makamı dolduramayacağını tartışmıyor muydu?

Muhalefet partilerde alabildiğine eleştirilirken gerek kişiliği gerekse yöresi nedeniyle seçilme şansı bile verilmiyordu. Kendi partisi içinden de ismine, alabildiğine tepki gösterilmiyor muydu?

Seçim çalışmaları sürecinde kampanyaya fazlaca dahil olmadığı bile konuşulmadı mı? İnsanlarla iletişimde yetersiz, yakınlarından uzak, akraba eş dost tanımadığı bile kulaktan kulağa söylenmedi mi?

Kısacası Mehmet Saygılı ismi öne çıktığı günden bu yana aday adaylığı sürecinde ve adaylığı kesinleşmesinden hemen sonraki süreçte bazıları tarafından adeta linç edilmeye çalışılmadı mı?

Hem de kişiliği, dürüst ve efendiliği, tahsili ve kariyerinin dört dörtlük olduğu, ancak siyasetten anlamadığı, belediyecilik vasfının olmadığı öne sürülerek yerden yere vurulmadı mı?

Hatta “Ailesi çok temiz, efendi, dürüst, işinde başarılı özel yaşamında dört dörtlük” diyerek “Ne yazık ki eş dost bilmez, siyasetten anlamaz, belediyeyi yönetemez vs” denilerek eleştirilmedi mi?

Bugün geldiğimiz noktada gelişmelere baktığımızda sanki Mehmet Saygılı yukarıdaki anlatıldığı gibi değil, o Saygılı gitmiş, yerine makamı dolduran, işini bilen, idareciliği mükemmel bir Saygılı gelmiş.

Kırıkkale siyasi tarihinde belki de en yüksek oy oranı ile belediyeyi kazanan ilk ve tek isim olan Mehmet Saygılı geçmişte kalan bölgecilik gibi bir hastalığında hüküm sürmediğini ortaya koydu.

Yani Mehmet Saygılı Kırıkkale’deki seçmenlerin her ikisinden birinin oyunu alarak şehri yönetmek üzere makama oturdu. Yani Saygılı beklentilerin aksine oy patlaması yaparak bir rekora imza attı.

Şimdi gelelim işin asıl özüne; Öyle veya böyle Mehmet Saygılı yukarıda bahsetmeye çalıştığım tüm tabuları yıkarak 5 yıllığına bu şehri yönetme görevini üslendi. İlk günden icraatlarını ortaya koydu.

Yani Saygılı ilk günden adından söz ettirmeyi başardı. Saygılı öncelikle personelin geçmiş maaşlarını ödemekle belediyecilik tarihinde bir ilke imza attı. Personel konusundaki tavrı takdire şayan.

Daha sonraki adımda başlatılan “Halk günleri” adı altındaki haftalık halkla bir araya gelme uygulamasının her kesimden, herkesten olumlu karşılık bulacağını şimdiden söylemek mümkün.

Bu arada Kırıkkale’de belki de bir ilk olan esnafların malını dışarıya koymasını engellemek için başlatılan sınır uygulaması, derinden incelendiğinde hakikaten “ileri bir akıl ürünü” desek yeridir.

Başkanın ifadesi ile “Yasak koysak yasağa uymayanları kontrol altına alamazdık, zamanla esnaflar kendileri kaldırıma mal koyma alışkanlığını bırakacak” Bu öngörüyü kabul etmemek olası olmasa gerek.

Kısacası Saygılı’nın işine hakim, kararlı, kendinden emin, yöneticilikteki deneyiminden kaynaklanan cesaretli tavrı ve hepsinden önemlisi son derece heyecanlı oluşu bu işin üstesinden geleceğinin işaret fişekleri olsa gerek

Önceki gün gazete yönetimimizle kendisini bir geç olmakla birlikte ziyaret ettiğimiz Saygılı’nın rahat ve kendinden emin tavırlarından edindiğim izlenimin olumlu olduğunu buradan söylemek isterim.

Ziyarette çeşitli konularda yaptığı açıklamalar, küçük ama önemli olduğunu düşündüğüm bazı projeler, özellikle personelle ilgili düşünceleri ve diğer konulara hakimiyeti başarılı olacağı izlenimi verdi.

Bugünkü manşet haberimizde de yer aldığı gibi KOSKİ’nin fen işleri ile koordineli çalışması, Oto Gara giriş çıkış sorununun bazit önlemlerle çözümü, bulvardaki kazaları önüne geçme önlemleri, hepsinden önemlisi her belediye için sıkıntı olan sıcak asfalt temininde uygulamaya konulan yöntem.

Tüm bunları üst üste koyduğumuzda Mehmet Saygılı ve yönetiminin başarılı bir yönetim sergileyerek Kırıkkale’nin önümüzdeki beş yılını dolu dolu geçireceğini şimdiden söylersek abartı etmemiş oluruz  

EMİN AYRDIN
12.06.2014 12:01:34
YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI LEME DİYE BUNA DENİR. KARDEŞİM GERÇEKTEN DOĞRU BİR YORUM YAPMIŞSSIN ŞU ANDA BAŞKANIN ETRAFINDAKİLERİN BSÜYÜK ÇOĞUNLUĞU SENİN DEDİĞİNR TİPLERDEN OLUŞOUYOR. BAZILARI HEMEN AKTRABA BSİLE OLMUŞ

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu