Diş Hekimi Murat ÖZTÜRK


SANAL BAĞIMLILIK

" İzlenen sanal , hisler gerçek." hisler duyguları duygular davranışları oluşturmakta .


Nasıl bir gelecek bizi, çocuklarımızı bekliyor sınırlarını kestirmek bile imkansız. Mirasımızı belirleyecek olan sanal hayatın hangi hislere sebep olacağı hangi duyguların oluşup hangi davranışların meydana geleceği konusunda kalbimizde büyük bir sızı var.

 

Yanık yanık baktığımız çocuklarımızı önüne geçemediğimiz sanal dünya yutuyor. Çeyrek yüzyıldır bizleri dahi kendine esir eden bu dünyanın davranışa dönüşmüş hali günümüzde üzülerek izlediğimiz hırsızlık, gasp, cinayet, kurulamamış aile birlikteliği, yıkılmış yuva örnekleri , kaybedilmiş ; büyüğe saygı, küçüğe sevgi, ataya hürmetsizlik, öğretmene saygısızlık,

İman hakikatleri, inanma sıkıntısı ,güvensizlik senaryoları vb. bir çok örnekle gösterilecek sonuçları göz önüne sermiştir.

 

Ebeveynlerde davranış karmaşası, çocuklarda davranış bozukluğu, ailelerde uyuşmazlık ve anlaşmazlıkları çeyrek yüzyıl da bu kadar  ortaya koymuşsa neslimiz nasıl olacak  , dünya nereye evrilecek ; anlamak , varsaymak mümkün değil.

 

Bizi kim ele geçiriyor? Bu kitlesel kıyım bireysel baz da çözülebilir mi ? Bu okyanusun içinden bir damla ayrıştırılabilir mı ? Bu gidişe kim dur diyecek?

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli