HABİLHAN PEHLİVANLI


Sahipsizsin Kırıkkalespor´um, sahipsiz!..


Dün uzun süreden sonra ilk defa maça gittim?

Belki çekişmeli ve önemli bir maç olduğundan?

Belki şampiyonu belirleyici bir rolü olduğundan?

Ve belki de yaklaşık iki haftadır bu maça davetle ilgili olarak duyduğum anonslar, cadde ve sokaklarda gördüğüm pankartlar, afişler beni bu maça gitmeye ittiğinden?

Adeta bu maça gitmezsem çok sevdiğim Kırıkkale´me ihanet etmiş olacakmışım gibi hissettim kendimi?

Futbolla çok ilgili bir taraftar olduğum söylenemez?

Lakin!!!

Milliyetçilik, damarlarımıza işlemiş?

Nasıl ki, (bir Fenerbahçe taraftarı olarak) Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon ya da ülkemizin herhangi bir takımı (sporun türü fark etmeksizin) yurtdışında bir başarı elde ettiğinde mutluluktan hüngür hüngür ağlıyorsam, yerelde de Kırıkkalespor öyle bir şey işte?

***

Maçla ilgili çok fazla yorum yapmaya gerek yok?

Amatör Ligi asla hak etmeyen iki denk kuvvetin kıran kırana mücadelesi?

Ve sonuç: Beraberlik!

Peki, maçın ortamından tutun da sonucuna kadar birçok şeyi ?belirleyen? dış etkenler???

-Mesela, hakemin maç boyunca gerekli gereksiz Yozgatspor lehine çaldığı düdükler? Ya, son beş dakikada ?profesyonelce? (uyanıkça) bir tavır değişikliğiyle verdiği kırmızı kart ve hakemin ?sahadan sağ salim çıkmasını sağlayan? Kırıkkalespor golü??? (Bu ifademden Kırıkkalespor taraftarlarının çok vahşi olduğu gibi bir sonuç çıkarılmasın sakın! Kırıkkalespor taraftarı uğradığı haksızlıklardan bıktı artık!!! Bu böyle biline?)

-Ne şiş yandı ne kebap mantığıyla, hiçbir şey yokmuş gibi sonuca razı tavırlara ne demeli? Oysa bu tavır yüzünden Kırıkkalespor belki de (inşallah öyle bir şey olmaz) uzun yıllardır hasretiyle yanıp tutuştuğu (hem de bu kadar yaklaştığı ve hak ettiği) şampiyonluğu bıraktı bu maçta!!!

-Peki, Yozgat´taki maçta olmayacak muamelelere maruz kalan ?Metin Başkan´ın? protokole oturtulmaması? Ve Metin Başkan´a bu muameleleri reva görenlerin başında gelen Yozgat Belediye Başkanı başta olmak üzere Yozgat siyasetinin ve bürokrasisinin protokol işgali???

-Ve maçın belki de en önemli anı: Sahaya kalabalık bir grupla giren milletvekilleri ve siyasilerin taraftarlar tarafından gördükleri tezahüratlı tepki:

?Futbolda siyaset istemiyoruz!

İşte anahtar cümle ve işin çözümü bu olsa gerek!

***

Ve tekrar söylüyorum:

?Eğer Kırıkkalespor şampiyon olamazsa, bunun bütün vebali, günahı bugünkü maçı tamamen siyasi hale getirenlerdedir!?

Haaa?

Madem bu maç sahada değil de siyasi tartışmalarda, telefonlaşmalarda oynanacaksaydı, bizim de ?gücü iktidarda? siyasetçilerimiz, bürokratlarımız vardı. Keşke biraz daha inanarak ve sahiplenerek oynamış olsalardı?

En azından, bırakın Amatör Kümeyi ya da 3. Ligi, en az 1. Ligi hak eden taraftarımız, futbolcularımız ve teknik kadromuz kadar sahiplenerek oynamış olsalardı yeterdi!

***

Bahtsızsın KIRIKKALE´M bahtsız!

Sahipsizsin KIRIKKALE´M sahipsiz!

Sahipsizsin KIRIKKALESPOR´UM sahipsiz!

 

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı