HABİLHAN PEHLİVANLI


Sahada, masada, siyasi kulislerde yıkılamayan takım: ŞAMPİYON KIRIKKALESPOR


Dün bir arkadaşım çok güzel bir benzetme yaptı:

?Kırıkkalespor´un kaderi, Türk Milli Takımına ne kadar benziyor??

***

Gerçekten de öyle değil mi?

Biraz kafasını kaldırmaya, başarılı olmaya başlasın, birileri çıkıp olmadık oyunlar çevirmeye başlar bizim Kırıkkalespor´a?

Sahada, satın alınan hakemlerle ya da teşvik primi verilen rakip oyuncularla?

Masada Federasyonla, Merkez Hakem Kurulu´yla ya da benim aklımın ermeyeceği bin bir oyunla?

Kulislerde siyasi manevralarla ya da milletvekili baskıları, Bakan telefonlarıyla?

Ve ne yazık ki tüm bu olaylar karşısında sahipsizlikle?

***

Canımız ciğerimiz, akrabamız hısımımız, kapı komşumuz dediğimiz Kırşehir ile Çankırı bir olur, diğer canımız ciğerimiz, akrabamız hısımımız, kapı komşumuz Yozgat için Kırıkkale´ye, Kırıkkaleliye küfreder? Hem de en ağıza alınmayacak türden? Sonra da hepsi bir olup ?Kırıkkale seyircisi küfürbaz, holigan?? diyerek maçlarımızda görev yapacak hakemlerin, gözlemcilerin önyargılı gelmelerine yol açarlar? Ne yazık ki, (Türkiye´nin neresinden gelmiş olursa olsun) üç nesildir Kırıkkale´de yaşayan, Kırıkkale´nin ekmeğini yiyip suyunu içen, Kırıkkale´den evlenmiş, Kırıkkale´ye kız vermiş, Kırıkkale´den kız almış ama ne hikmetse bir türlü Kırıkkaleli olamamış, bu yüzden de hâlâ beyni mikro, kendisi de mikro milliyetçi olanlar da buna çanak tutarlar!..

***

Ama olsun?

17 yıl sonra bugün hem sahada, hem masada, hem siyasi kulislerde kazandık?

Top toplayıcısından tutun da başkanına kadar, malzemecisinden tutun da çalıştırıcısına kadar?

Futbolcusundan tutun da yediden yetmişe seyircisine kadar, bu Kırıkkalespor, (inanın o tabiri kullanmak istemiyorum ama özellikle ?içimizdeki? Kırıkkale düşmanlarına karşı başka kelime bulamadığım için) ?kanırta kanırta? hak etti ve kazandı bu şampiyonluğu!..

Elbette bu konuda Türk Metal Sendikasının da hakkını teslim etmek gerek? Zira takımı sırtlar sırtlamaz bir heyecan getiren sendika, takımla aşağı yukarı aynı yıllarda, 1960´larda doğduğu toprakların takımını sırtlayıp zirvelere çıkardı? Helal olsun?

Ve´l hâsıl-ı kelam, bugün grubumuzda şampiyon olduk. Allah´ın izniyle, Pazar Günü Saat: 15.00´te, Afyon´da oynanacak maçta Sarayönü Belediyespor´u da yenip 3. Lige, tam Profesyonel Lige yeniden merhaba diyeceğiz. Ve inanıyorum ki, 1977 ruhunu yeniden canlandırıp her yıl şampiyon olarak 3-4 yıl içerisinde de Türkiye Süper Liginde yeniden mücadele edeceğiz.

Çünkü Kırıkkalespor´un şanlı tarihi ve bu şehrin taraftarı bunu sonuna kadar hak ediyor?

 

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli