HABİLHAN PEHLİVANLI


Ramazan Faaliyetleri ve Eleştiriler


Ramazan ayı geldiğinden beri herkes iyi kötü, karınca kararınca bu ayın nimetlerinden ve bereketinden yararlanmaya çalışıyor. Kimi hayır yapmaya kimi de orucun asli amacı olan yoksulları anlama mantığına uygun belli çalışmalar yapmaya çalışıyor.

Elbette bizler de tüm bu çalışmalardan gazetemiz davet edildiği ya da bilgilendirildiği kadarını sizlere duyuruyoruz.

***

Bu yıl Sulakyurt ve Keskin Belediyeleri iftar çadırlarıyla gerek ilçelerinde yaşayanlara, gerekse iftar saatinde ilçelerinden geçmek zorunda kalan yolculara farklı bir ortam ve büyük bir hizmet sunmaktalar. Özellikle Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bey´in çadır haricinde kendi verdiği iftar yemeklerinde de büyük halk kitlelerini bir araya getirmesi büyük ilgi ve takdir topluyor.

***

Kırıkkale´de ise iftar çadırı uygulaması bu yıl da yapılmadı. Bunun yerine birkaç yıldır geleneksel hale gelen ve Cumhuriyet Meydanına kurulan ?Ramazan Çarşısı?, iftar sonrası Kırıkkale halkının uğrak yeri olarak dikkat çekiyor.

Kurulan sahnede Kur´an-ı Kerim, ilahi ve ezgi dinletilerinin yanı sıra çay, hafif yiyecek, oyun, hediyelik eşya ve oyuncak tezgâhları, Ramazan boyunca Kırıkkale halkına hizmet veriyor.

Ancak, bir yandan hava şartlarının iyi gitmemesi, diğer yandan iftar-sahur arasındaki vaktin çok kısa olması tüm bu yapılanların görülmemesine yol açarken diğer yandan da stantların çok derme çatma olması, herhangi bir otantik görüntü ve özen gösterilmeden inşa edilmesi vatandaş tarafından eleştirilere yol açmaktadır.

Gazetemizin internet sitesine gelen yorumlardan adaba, kanunlara ve kişilik haklarına aykırı olmayanları mutlaka onaylıyoruz. Bu yorumlardan edindiğim intiba üzerine kaleme aldım zaten bu yazıyı.

Elbette niyeti bağcı dövmek olanlara bir sözüm yok. Ancak iyi niyetli eleştirilerin de Kırıkkale Belediyesi yetkilileri tarafından dikkate alınıp ilerleyen yıllarda yapılacak olan çalışmalar için örnek teşkil etmesi şart!

Zira hizmet vatandaş için veriliyor!

***

Gazetemizdeki haberlerle bağlantılı olarak en çok eleştirilerden birisi de Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay´ın katılmış olduğu ?ev iftarları?...

Gazetemizde bu konuyla alakalı olarak çıkan iki habere gelen yorumlardan (yine adaba, kanunlara ve kişilik haklarına aykırı olmayanlar göz önüne alındığında) anlaşıldığına göre vatandaş en çok da iftar sofralarındaki ?tabldot tabaklara? takılmış durumda.

Zira o tabaklar, Mürsel Bey´in vatandaşın iftar sofrasına katılmadığının, tam tersi kendisinin o yemekleri götürerek vatandaşın evinde iftar yaptığının bir göstergesi olarak algılanıp, ?Madem vatandaşa iftar verecek, toplu olarak bir yere davet etsin. Yoksa vatandaşın sofrasına misafir oluyoruz görüntüsü verip orucu da siyasete alet etmesin!? yorumlarına yol açıyor.

***

10 gündür 2015 Ramazan izlenimlerim bunlar...

Elçiye zeval olmaz...

İyisiyle, kötüsüyle muhataplarına iletiyorum. Gerisi ve gereği onlara kalmış...

***

Hayırlı iftarlar ve sahurlar Kırıkkale... Her nerede yapıyorsan...

serdar tokcam
29.06.2015 03:53:41
Habilhan bey öncelikle teşekkür ediyorum duyarlı yazınızdan dolayı bizlerde belediyemizin ramazan etkinliklerini tebrik ediyorum ama bir eleştiridede bulunmadan geçemiyeceğim,gerçekten sizinde bahsettiğiniz gibi ramazan sokağı gerçekten çok kötü dizyn edilmiş görsellikden uzak ve yanıbaşımızda ankaramız var ne güzel ramazan sokaklarıyla ramazanın özüne uygun 30 günü nsanlara doya doya yaşatıyorlar ve şehre bir canlılık katıyor bu bizim şehrimizde üzülerek belirtmeliyimki son derece sıradan yapılmış olsun mantığı ile yapılyor bu konuda belediyemizden daha güzel bir etkinlik beklerdik doğrusu,ama bugüne kadar son derece sönük bir proğramla geçiştiriliyor.Neden bir televizyon kanalıyla anlaşılıp burada yapılacak proğramlarla şehrimizin kültürü ve halkımızın bu etkinliklere katılması sağlanamıyor burada sayın başkanımız mehmet saygılı beyin bu konulara ilgisizliği bizleri üzmekte en azından görsel olarak ramazan evlerinin ve oradaki canlılığın sağlanması son derece cirkin bir görüntü oluşturmakta buda şehrin sakinleri olarak küçücük ilçelerin bile bu tür organisazyonları başarı ile yaparlarken bizim belediyemiz maalesef bir kez daha sınıfta kalmışlardır diyor duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli