ÖZNUR ÖZDER BAZ


?Pusula?nız Gazetemiz olsun

?Pusula?nız Gazetemiz olsun


Zamanın nasıl hızla ilerlediğine  geriye dönüp baktığımızda  inanamayız. Pusula Gazetesi de 6. yılını kutluyor.
Pusula Gazetesi her yeni günde kendine yenilikler katarak, gelişen basında söz hakkına sahip olmak için birçok zorluklardan geçerek, bıkmadan, yılmadan ilerlemesine devam eden günlük bir gazetedir.
Mahalleler köyleri, köyler beldeleri, beldeler içleri, ilçeler şehirleri oluşturmaktadır. Şehirler de medeniyetleri oluşturmaktadır. Yerel basın da ulusal basını geliştirir. Ulusal basın bir ülkenin gelişmesinde dünyaya açılan yönde ne kadar etkili ise yerel basında o ilin, ilçenin, beldenin kendinde sonra sesini duyurabileceği en önemli kesişim noktasıdır.
Yerel basın tüm zorluklara direnir. Kendine, şehrine bir şeyler katma çabasının nedeni şehri için bir arşiv tutmaktır desek hiç yalan olmaz.
Yıllar önce üniversite hocamız bir gazetenin 1960-65 yılları arasında basınla ile ilgili haberleri araştırmamızı istemişti. Milli kütüphanede   o gazetelerin arşivini gün gün, sayfa sayfa okuma fırsatı bulmuştum. Geçmişe dair tüm haberin yazılı bir kaynaktan edinmenin öz güveni çok önemlidir. Böyle bir ödev olduğuna önce çok kızmıştım. Sonradan bu şekilde bir ödev alarak yazılı basının  o yıllardan bu yıllara nasıl gelindiği hakkında bilgi sahibi oldum.
İşte bizim gazetemizde Kırıkkale?mizin, halkımızın desteği ile siyah beyaz yayınlardan başlayarak renkli yayınlara ve şimdide internet gazeteciğine dek teknolojiye ayak uydurarak yayın hayatına devam etmektedir.
 ?Ölümün akabinde amel defterleri kapanmayanlardan biri de, insanların istifade edecekleri yazılı eserler bırakmaktır.?
 İnsanlar o eserleri okuyup yararlandıkça, yazarın amel defterine sevap yazılacaktır.  İşte  yerel basın sahipleri ve yazarları bunu yapmaya çalışıyorlar.
 Yerel basın, yayınlandığı ilçe ve kasabanın geçmiş tarihini, şehrin gelişimini ve geçirdiği değişimi safhaları yazılarla ve resimlerle belgelemiş bunun belgelerini, gazetenin arşivinde saklanmaktadır. Bu arşivlerden sonraki gelen nesiller yaşadığı şehrin geçmişini buralardan öğrenebilecektir. Yerel basın Kurtuluş savaşında da halkın bilinçlenmesinde ve ayarlı bilgilendirilmesinde çok büyük görevleri yerine getirmiştir. Bundan ötürüdür ki yerel gazetelere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu kanısındayım.

Bir köşe yazarı olarak yazılarımı sağduyu ile yazmaya çalıştım. Toplumun hislerini kamuoyuna yansıtabildiysem Kırıkkale?mizde ölçülü eleştirme kültürüne biraz katkı da bulunmamı sağlayan Pusula Gazetesinde emeği geçen tüm emekçilerin ellerine sağlık, yüreklerine sağlık diliyorum.
Tüm samimiyetimle Pusula Gazetesinin 6. yıl dönümünü kutluyorum.


  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli