ŞEYMANUR ÇALIŞKAN


PUSULA’DA KÂĞIT KOKUSU

Kâğıt kokusunu sever misiniz? Hani şöyle bir kitabı, gazeteyi, dergiyi elinize alıp karıştırdığınızda burnunuza gelen o kokuyu sizde benim gibi sevenlerden misiniz?


Günümüzde birçok şey gibi bu koku da internet sitelerinin, sanal âlemin gölgesinde kalmaya başladı.

Artık istediğimiz her kitabı internet üzerinden açıp okuyabiliyor, hatta sesli olarak dinleyebiliyoruz. Artık yaşadığımız şehrin, ülkenin, dünyanın tüm haberlerini sanal dünyadan takip edebiliyoruz.

Ama tüm bunlar olurken, bu kolaylıkların yanında kitap kokusundan, kâğıda temas etmek güzelliğinden de kendimizi mahrum bırakıyoruz. Okuduklarımızı daha büyük kâğıtlarda okumak varken, avucumuz kadar telefon ekranlarına yem ediyoruz kitapların, gazetelerin, dergilerin bizlere sunduğu görsel şölenleri.

Bulunduğumuz ortamın ışığı düşse okuduğumuz kitabın, gazetenin üzerine daha iyi değil mi telefonların, bilgisayarların ışığı düşeceğine yüzümüze?

Tüm bunlara binaen, şimdi gazetemiz bir süre ara vermiş olduğu basılı yayıma yeniden devam ediyor. Pusula gazetesi kâğıdın kokusunu, kâğıdın dokusunu ve kâğıda temas ederek, ortamın ışığını kâğıdın üzerine düşürerek nitelikli haberleri ve yazılarımızı basılı olarak size ulaştırmaya devam edecek.

Sayfalarını çevirirken gazeteyi katlamak zorunda kalmak gibi güzel uğraşlarımız olacak yeniden. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, bizler kitaplıklar oluşturmaktan, gazeteyi şöyle elimize alıp genişçe açarak okumaktan, kâğıdın mevcudiyetini hissetmekten vazgeçmeyelim.

Keyifli okumalar dilerim, sağlıcakla kalın.

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli