YUNUS PEHLİVANLI


​​​​​​​PUSULA İLE YİNE YENİDEN

Cenap Şahabettin “Eserine uzun ömür dileyen, uzun zaman sarf eder”  diyor. 2005 yılında kurulan Pusula Gazetesi de 14 yıl gibi uzun bir yayım hayatından sonra şehirde yayımlanan diğer 10 gazetenin yaptığı gibi o zamanın gerektirdiği şartlardan dolayı birbirleri ile birleşmek durumunda kalmıştı.


PUSULA İLE YİNE YENİDEN

Cenap Şahabettin “Eserine uzun ömür dileyen, uzun zaman sarf eder”  diyor. 2005 yılında kurulan Pusula Gazetesi de 14 yıl gibi uzun bir yayım hayatından sonra şehirde yayımlanan diğer 10 gazetenin yaptığı gibi o zamanın gerektirdiği şartlardan dolayı birbirleri ile birleşmek durumunda kalmıştı.

Ancak Pusula Gazetesi bu birleşmeden sonra bile aynı tempo ile İnternet üzerinden yayım hayatını kararlılıkla sürdürmüştü.

Bugün itibariyle de Pusula Gazetesi elinizdeki bu ilk sayıdan başlamak üzere yazılı olarak yayım hayatına yeniden başladı.

Şimdilik haftalık başlayan Pusula önümüzdeki süreçte yine günlük olarak okurlarıyla İnşallah buluşmaya devam edecek.

Pusula Gazetesi bir heves yada hobi gazeteciliği değildir.Bunun en bariz ispatı …. yılında başlayan yayım hayatını …. yıldır sürdürüyor olmasıdır.

Seneca, “Hayatta bir gayesi olmayan insanlar bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler,onlar gitmezler ancak suyun akışına kapılırlar” diyor.

Pusula Gazetesinin ilk başladığı günden bu yana hep tek gayesi oldu.Oda sadece ve sadece, objektif haber ve objektif yorum.

Bu şehrin menfaatlerini önceleyen bir yayın politikasını sürdürecek olan Pusula Gazetesine zaman zaman bende katkı sağlama gayretinde olacağım. Bu şehirde doğmuş büyümüş ve özellikle de MKE’nin nimetlerinden bir şekilde faydalanmış her insanın KIRIKKALE’ye vefa borcu vardır.

Kırıkkale’nin daha ileriye daha güzele ulaşması için herkes kendi yetenekleri, kendi imkânları ve yetkileri doğrultusunda bir çalışma ve emek sarf etmek durumundadır.

İşte Pusula Gazetesinin tamda burada önceden olduğu gibi bugünde bu manada üzerine düşen sorumluluğu ve görevi yerine getirmeye devam edecektir. Ancak tüm bunları yazarken gazete yayımlamanın ekonomik anlamda o kadar kolay olmadığı herkesçe bilinen bir gerçek olsa gerek.

İşçilik,vergiler ve baskı maliyeti noktasında gazete yayımcılığı en zor meslek gruplarından dersek sanırım yanılmayız. Ekonomik zorlukların yanında bir diğer önemli sıkıntıda “İsa’ya da Musa’ya da” yaranamama durumudur ki bu sıkıntı maalesef her objektif gazetenin yaşadığı bir sıkıntı olsa gerek.

Kırıkkale’nin menfaati doğrultusunda her tür güzel haber ve yorumu paylaşabilmek dileğiyle yine yeniden -Merhaba- diyor ve başta Gazete sahibi Mehmet Altındağ olmak üzere şehrimize hayırlı olması diliyorum.

Bayram Gökbulut
20.10.2021 20:03:31
Gazetecinin derdi İsa ya da Musa'ya yaranmak olmamalıdır. Sadece gerçeklerin ortaya çıkmasına, bu gerçeklerden de üzerine alınması gereken kişi, kurum ve siyasetçiler çıkarımlarda bulunup Kırıkkale için neler yapabilirizin peşine düştükleri zaman amaç hasıl olmuş olur. Başladığınız bu zorlu yayın hayatında başarılar diliyorum.

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli